Haberler

Uludere Anma Programında Hdp'lilere Tepki

ŞIRNAK'ın Uludere ilçesi Ortasu köyündeki Irak sınırında hava operasyonunda hayatını kaybeden 34 kişi mezarları başında anıldı.

ŞIRNAK'ın Uludere ilçesi Ortasu köyündeki Irak sınırında hava operasyonunda hayatını kaybeden 34 kişi mezarları başında anıldı. Anma programında ölenlerin yakınları arasında bulunan Veli Encü, davaya bakan HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş'a tepki gösterdi.

Uludere ilçesi Ortasu köyü Irak sınırında 28 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen hava operasyonunda, Irak'tan kaçak mal getiren 34 kişinin hayatını kaybetti. Olayın 7'nci yıl dönümünde yaşamını yitirenler düzenlenen programla anıldı.

Anma programı Ortasu köyündeki mezarlık ziyaretiyle başladı. Ziyarete HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Milletvekilleri Nuran İmir, Ayşe Acar Başaran, Hasan Özgüneş, Hüseyin Kaçmaz, Nejat İpekyüz ile hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Programda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, olayın sorumlularının hesap vermesi gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi.

"7 yıl önce bugün sadece 34 insanımız can vermedi. Bugün kendisine insanım diyen herkes can verdi. Öyle büyük bir acıydı ki, öyle unutulmaz bir acıydı ki her ne kadar yüreğimize, beynimize gömsek bile bu acı hiçbir zaman yüreğimizden çıkmadı. Sorumlular mutlaka hesap verecek."

Olayda yakınlarını kaybedenlerin kendilerine yönelik eleştirilerine de cevap veren Buldan, "Ailemizin yaptığı eleştiriler başımız gözümüz üstünedir. Parti olarak varsa bir eksikliğimiz, yetmezliğimiz bunu telafi etmek en büyük görev ve sorumluluğumuzdur. Bizden kaynaklı yaşanmış her türlü eksiklik karşısında özeleştiriyi bu mezar başında, bugün ben veriyorum. Ama ailelerimiz şunu da bilsin ki hiçbir zaman yalnız olmadılar, bundan sonra da olmayacaklar. Biz bu ailelerin hangi zulümlerle karşılaştığını çok iyi biliyoruz" dedi.

AİLELERDEN HDP'Lİ BEŞTAŞ'A TEPKİ

Hayatını kaybedenlerin yakınlarından olan Veli Encü, 34 kişinin ölümüyle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nce davanın kabul görülmemesinin sorumlularının HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi olduğunu savunarak, şunları söyledi:

"Davanın yürütülme biçimi hakkında aileleri kendi iradelerine bırakmayan, davanın nasıl yürütüleceği konusunda bütün aileleri ikna eden, parti adına davanın siyasal yükünü omuzlayan Meral Danış Beştaş ile mahkemeye bir evrakı zamanında teslim etmeyi beceremeyen Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi'nin önce Uludereli, sonra da bütün Kürt halkı ve Türkiye kamuoyuna bir özeleştiri borçları, bir hesap verme sorumlulukları vardır."

- Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Uludere Şırnak Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title