Haberler

Adalet Bakanı Gül, Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla fidan dikti

Güncelleme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla 150 hükümlü ve yükümlü ile 300 personelin katıldığı törende fidan dikti, fidanlara can suyu verdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla 150 hükümlü ve yükümlü ile 300 personelin katıldığı törende fidan dikti, fidanlara can suyu verdi.

Bakan Gül, Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle ağaçlandırma seferberliğine dönüşen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında, Batıkent Çakırlar mevkiinde, yaklaşık 30 dönümlük alanda düzenlenen fidan dikme törenine katıldı.

Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan 75 hükümlü, Ankara ve Batı Denetimli Serbestlik Müdürlükleri bünyesindeki 75 yükümlü ile adalet teşkilatında görevli 300 personelin de yer aldığı törende Gül, 2 fidanı toprakla buluşturup, can suyunu verdi.

111 bin fidan dikilecek

Bakan Gül, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde, Türkiye genelindeki 144 Denetimli Serbestlik Müdürlüğü aracılığıyla 96 bin fidanın dikileceğini, diğer etkinliklerle birlikte bu sayının 111 bini bulacağını bildirdi.

"Geleceğe Nefes" kampanyasına destek verdiklerini belirten Gül, ülke genelindeki ağaçlandırma seferberliğine "Adalet Ormanları" ile de katkıda bulunduklarını anlattı.

Adalet Bakanı Gül, "Ağaçlar ülkemizin ciğerleri, ormanlar hepimizin geleceği, nefes alanları, zenginlikleri, kaynaklarımız. Bunları en güzel şekilde koruyacağız, geliştireceğiz. Fidanlar ağaca, ağaçlar ormana dönüşecek. Yurdumuzun her yerinde, özgür ve yemyeşil cennet vatanımızı daha güzel yaparak, ülkemizi yeni yüzyıllara hazırlayacağız." diye konuştu.

"Ormanları yakmanın ağır cezaları var"

Orman yangını çıkarmanın ağır cezalarının bulunduğunu hatırlatan Bakan Gül, şöyle devam etti:

"Bugün tüm Türkiye seferberlik içinde. Ormanlarımız yandıkça, ağaçlarımız yandıkça hepimizin yüreği yanıyor. Türk Ceza Kanunu'nda, ormanlarla ilgili mevzuatlarda çok ağır bir şekilde bunlar da cezalandırılmış durumda. Ceza ile karşı karşıya bu suçlar. Ama biz istiyoruz ki bir ağacımız bile yanmasın. Ağaçlandırma seferberliğimizi tüm birimlerimizle sürdüreceğiz. Bugün Cumhurbaşkanı'mızın başlattığı bu kampanya ile ülkemiz daha da yeşil olacak, cennet vatanımız daha güzel olacak. Ülkemizin geleceği daha yeşil, daha huzurlu daha da güzel olsun duasıyla toprakla buluştuk."

Öğrencilerle "Tohumlar fidana" şarkısını söyledi

Adalet Bakanı Gül, etkinliğe katılan Şehit Mustafa Erdal İlkokulu 4/F sınıfı öğrencileriyle, "Tohumlar fidana, fidanlar ağaca, ağaçlar ormana dönmeli yurdumda" dizelerinin yer aldığı şarkıyı söyledi. Gül, öğrencilere ormanı ve ağaçları korumaları tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Togo Cumhuriyeti Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
title