Haberler

Uçak Kazası Davası

Güncelleme:

Isparta'da, 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davanın 17'nci duruşmasında 5 kişilik bilirkişi heyetine dava dosyası teslim edildi.

Isparta'da, 30 Kasım 2007'de meydana gelen 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davanın 17'nci duruşmasında 3'ü Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde, 1'i Türk Hava Yolları'nda, 1'i de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim görevlisi 5 kişilik bilirkişi heyetine dava dosyası teslim edildi. Bilirkişilere beş aylık süre tanındı

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklardan hiçbiri katılmadı. Mahkeme heyeti, daha önce Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde görevli öğretim üyeleri tarafından hazırlanmış olup pilotların asli kusurlu olduğunun belirtildiği bilirkişi raporuna yapılan itirazlar sonrası tayin ettiği yeni bilirkişileri mahkemeye çağırdı.

Bilirkişiler mahkeme salonuna gelmeden önce müşteki avukatlarından Şehnaz Doğan Yüzer, Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nden seçilen bilirkişileri kabul etmediğini, bu isimlerin objektif ve tarafsız bir rapor hazırlayacağına inanmadıklarını söyledi. Türk Hava Kurumu'nun bürokratların elinde olduğunu belirten Yüzer, "Dolayısıyla bilirkişiler baskı altında kalacak. Buradan tarafsız bir rapor çıkacağına inanmıyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti, 5 dakikalık bir aranın ardından bilirkişilerin dava dosyasında görevlendirilmesine karar verdi.

YEMİN ETTİLER

Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin pilotaj bölümünde görev yapan Ayhan Akbıyık ve Mustafa Kaya, aynı üniversitede öğretim görevlisi olan Hasan İnce, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi Prof.Dr.Hasan İşgüzar ve Türk Hava Yolları Uçuş İşletme Başkanlığı'nda görev yapan kaptan pilot Kutsal Önder yemin ederek dava dosyasını teslim aldılar.

Mahkeme, bilirkişi heyetine 5 aylık süre tanıyıp 18'nci duruşma tarihini 21 Mart 2013 olarak kararlaştırdı. Mahkeme heyeti, avukatlar tarafından hazırlanan soruların cevaplandırılmasını da istedi.

KAZAZEDE YAKINLARINI GÖRMEMEK BENİ ÜZÜYOR

Avukat Şehnaz Yüzer duruşma çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "17'nci duruşmaya girdik. Kazanın üzerinden 5 yıl geçti. Dava üç yıldır sürüyor. Geldiğimiz aşamada ümitli olmak istiyoruz. Ama biraz zorlanıyoruz. Çünkü daha önce Anadolu Üniversitesi'nden bilirkişi seçildi. Şimdi de Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nden bilirkişi seçiliyor. Adını ilk kez duydum. Bir buçuk yıl önce açılmış bir üniversite. Umarız tarafsız davranırlar. Anadolu Üniversitesi öğretim üyeleri gibi kendilerini hakim yerine koymazlar ve objektif bir rapor gelir."

Duruşmada mahkeme heyetinin elinden geleni yaptığını anlatan Yüzer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Duruşma 21 Mart'a kaldı. İnşallah sonuç alacağız ve sonuç alıncaya kadar takip edeceğiz. Kazada 57 can gitti. Isparta 30 kişi kaybetti. 30 kişinin yakınlarından burada 15 kişiyi görmek beni üzüyor ve düşündürüyor. İnsanlar kayıplarını bu kadar çabuk mu unuttular diye şaşırıyorum. Bu dava burada sonuçlanmazsa AİHM'de sonuçlanacak. Bu davanın takipçisi olacağız ki, bundan böyle bu kadar ihmal, hata ve kusura yer verilmesin. Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın." - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi Türk Hava Yolları Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title