Haberler

Türkiye Teröre Karşı Tek Vücut

Sakarya, Zonguldak, Kocaeli ve Bolu'daki sivil toplum kuruluşlarıyla yerel yöneticiler, Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Sakarya, Zonguldak, Kocaeli ve Bolu'daki sivil toplum kuruluşlarıyla yerel yöneticiler, Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Eğitimciler Birliği Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, yaptığı yazılı açıklamada, huzur ve güvenliği hedef alan bu alçak saldırıyı, terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınadıklarını belirtti.

Kalleş saldırıda vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve millete sabır ve başsağlığı dileyen Mengen, "Hain saldırılar milletimizi asla pes ettiremez. Güzel ülkemiz, her alanda parlayan yıldız olacak. Bunun gerçekleşmesinden korkanlar, bunu engellemek isteyenler, geçmişte de oldu. Bugün de var, yarın da olacak. Bize düşen birliğimizi korumak, tek yürek olmaktır" ifadelerini kullandı.

Adapazarı Yerel Kültür Derneği Başkanı Evren Çakırsoy da terörle yaratılmak istenen korku ve telaş ortamının, Türkiye'de asla oluşmayacağının apaçık ortada olduğunu ifade etti, ölenlere rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan vatandaşlara acil şifa diledi.

Sakarya Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Döver de Ankara'da masum insanların canına kastetmiş menfur saldırının tüm ülkeyi yasa boğduğunu söyledi.

CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent de ülkenin başkentinde, vatandaşların hayatına kasteden terör saldırısını şiddetle kınadı.

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de 37 kişinin hayatını kaybettiği ve birçok vatandaşın yaralandığı hain terör saldırısının derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Saldırıyı şiddetle kınayan Püsküllü, "Saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyoruz" dedi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, terör, şiddet ve kaostan medet uman zavallıların amaçlarına asla ulaşamayacağını belirterek, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan acılı ve zor günlerde milletin metanetli ve kararlı duruşunu korumaya devam edeceğini dile getirdi.

Alemdar, "Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize, geleceğimize kasteden bu saldırılar bugüne kadar amacına ulaşamamış, bundan sonra da ulaşamayacaktır. Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayanların karşısında milletimiz, tek yürek olarak, kararlı bir şekilde ve dimdik durmaya devam edecektir" dedi.

Zonguldak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Şube Başkanı Salih Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadıklarını belirtti.

Ankara'daki menfur terör saldırısının kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye teröre boyun eğmeyecek, terör ülkemize boyun eğecektir. Milletçe bir kez daha canımız yandı. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyorum."

AK Parti Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, Ankara'da Türkiye'nin istikrarını, birlik ve beraberliğini bozmayı hedef alan şer odakları tarafından düzenlenen menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlara da acil şifalar dilediğini ifade etti.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadıklarını belirterek, " Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik hain saldırıda hayatlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Acımız ve öfkemiz büyük. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. İnsanlık ve vicdan yoksunu katilleri lanetliyorum. Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayanların karşısında Türkiye tek yürek olacaktır" ifadesini kullandı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, yazılı açıklamasında, terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Toplumun huzurunu ve kardeşliğini hedef alan terörü lanetleyen Demirci, şunları kaydetti:

"Bizi korku ve şiddetle sindirmek isteyen teröre teslim olmayacağız. Birbirimize kenetlenerek bu oyunu bozacağız. Uluslararası karanlık odaklar ve onların yerli işbirlikçileri bugüne kadar başaramadılar. Bundan sonra da başaramayacaklar. Devlet bu alçakça saldırının faillerini ve bağlantılarını mutlaka ortaya çıkaracaktır."

Kocaeli

Kocaeli Üniversitesinden (KOÜ) yapılan yazılı açıklamada, ülkenin huzurunu ve milletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan Ankara'daki alçak terör saldırısını nefretle kınadıkları belirtildi.

Tüm masum sivilleri hedef alan bu hain saldırıları düzenleyenler ve arkalarındaki şer odaklarının asla amaçlarına ulaşamayacağı ifade edilen açıklamada, üniversite olarak aziz milletin hissettiği derin üzüntü ve kederi paylaştıkları kaydedildi.

Açıklamada, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ve tüm emniyet güçlerine terörle mücadelede başarılar dilendi.

Bolu

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Kızılay Güvenpark yakınlarında düzenlenen ve masum insanları hedef alan terör saldırısının insanlık dışı olduğunu vurgulayarak saldırıyı kınadı.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğine kasteden terörün çirkin ve kanlı yüzünü Ankara'da bir kez daha gösterdiğine değinen Yılmaz, "Bu utanç verici saldırıyı yapanları ve sebep olanları lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay da "Ülke ve millet çok yönlü terör saldırılar ile hedef alınıyor" diyerek, "Bu alçak saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine, yakınlarına ve bütün vatandaşlarımıza sabır ve metanet diliyorum. Zorlu bir coğrafyada bulunan ülkemiz çok yönlü terör saldırıları ile hedef alınmaktadır. Ankara'nın kalbinde patlatılan bomba ile de 78 milyonunun huzur ve refahına kastedilmektedir" ifadesini kullandı.

Doğanay, belediye otobüslerinde bekleyen masum sivilleri hedef alan gözü dönmüş bu canileri ne milletin, ne de tarihin asla affetmeyeceğine vurgu yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Türkiye Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title