Haberler

"Türkiye'nin Meydanları"nda "koronavirüs sessizliği" - MUĞLA

Güncelleme:

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurt genelinde, "Evde Kal Türkiye" çağrısına büyük oranda uyuluyor.

Başkent Ankara'da Kovid-19 önlemleri kapsamında uyarıları dikkate alan vatandaşların, 15 Temmuz Kızılay Meydanı'nda yoğunluk oluşturmadığı görüldü.

Yaya ve araç trafiğinin geçmiş günlere göre sakin olduğu başkentte polis, vatandaşları mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları konusunda anonslarla uyarıyor.

Vatandaşların "evde kal" çağrısına dikkat etmesiyle Ankara'daki işlek cadde, meydan ve park gibi yerlerde yoğunluk azaldı.

İstanbul

İstanbul'da kentin en işlek meydan ve caddeleri, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler dolayısıyla sessizliğe büründü.

Beşiktaş, Beyoglu ve Taksim bölgelerindeki meydanlarda sessizlik hakim.

Beyoğlu'nun simgelerinden nostaljik tramvay da yolcu olmaması nedeniyle boş kaldı.

Kentteki diğer toplu taşıma araçlarında da az sayıda kişinin seyahat ettiği görüldü.

Sahillerde genel olarak vatandaşlar kısıtlamalara uygun hareket ederken, özellikle Galata Köprüsü'nde balık tutan kimsenin olmadığı gözlendi.

Doğu Marmara ve Batı Karadeniz'de "koronavirüs sessizliği"

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kocaeli, Bolu, Karabük, Zonguldak, Bartın ve Sakarya'da, "Evde Kal Türkiye" çağrısına büyük oranda uyuluyor.

Kocaeli ve ilçelerinde normal günlerde yoğunluk yaşanan birçok meydan ve işlek cadde boş kaldı.

Şehrin en işlek yerlerinden Kent Meydanı, Fethiye, İstiklal ve Ankara Caddesi, Mimar Sinan Köprüsü, Yeni Cuma ve Fevziye Camisi önü ve yürüyüş yolunda sessizlik hakim. D-100 kara yolunda trafiğe çıkan araç sayısında ciddi bir azalma görülüyor.

Bolu'da uyarıları dikkate alan vatandaşların, Demokrasi Meydanı ve Kent Meydanı ile İzzet Baysal Caddesi üzerinde yoğunluk oluşturmadığı görüldü.

Yaya ve araç trafiğinin geçmiş günlere göre sakin olduğu kentte polis, vatandaşları mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Karabük'te "Evde Kal Türkiye" çağrısına büyük oranda uyuluyor. Safranbolu ilçesindeki Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda koronavirüs tedbirleri çerçevesinde vatandaşların büyük oranda dışarı çıkmadıkları görüldü.

Zonguldak'ta, kentin en işlek yerlerinden Madenci Anıtı önünde sessizlik hakim olurken, vatandaşların şehrin en kalabalık caddesi olan Gazipaşa Caddesi'nde bulunan bankalarda işlemlerini yaptıktan sonra evlerine döndükleri görüldü. Sahil ve parklar da boş kaldı.

Bartın'da vatandaşlar, çağrılar üzerine sokağa çıkmamaya önem veriyor. Her gün çok sayıda vatandaşı ağırlayan Cumhuriyet Meydanı, Kemer Meydanı ile Yukarı Çarşı Meydanı en sakin günlerini yaşıyor.

Normal zamanda ticari hareketliliğin yoğun olduğu Hükümet Caddesi'nde lokanta ve kahvehanelerin yanı sıra giyim, aksesuar, çay ocağı gibi iş yerlerinin de kapalı olduğu görülürken, banka önlerinde kısmi yoğunluk oluştuğu gözlendi.

Sakarya'da da "Evde Kal Türkiye" çağrısına büyük oranda uyuluyor. Uyarıları dikkate alan vatandaşların Çark Caddesi, Dar Sokak, Atatürk Bulvarı ve Demokrasi Meydanı'nda yoğunluk oluşturmadığı görüldü.

Akdeniz'de meydan ve sahillerde sessizlik hakim

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, "evde kal" çağrısına vatandaşların büyük oranda uyduğu görüldü.

Adana'da Turgut Özal, Gazipaşa ve Ziyapaşa bulvarları, Uğur Mumcu ve 5 Ocak meydanları, Adana Tren Garı ve Atatürk Parkı boş kaldı.

Mersin'de sahil bandındaki Adnan Menderes Bulvarı'nda tedbirlerin ardından sakinlik hakim oldu. Sahil kordonu ile Mersin İdmanyurdu, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe meydanları ile Cumhuriyet Alanı boş kaldı.

Hatay'da Atatürk Caddesi ile Cumhuriyet Meydanı'nın sakin olduğu gözlendi. İskenderun ilçesinde emniyet güçlerinin aldığı önlemler kapsamında Atatürk Anıt Alanı ile sahil kordonu sessizliğe büründü.

Osmaniye'de de Atatürk Caddesi ve Devlet Bahçeli Bulvarı ile Devlet Bahçeli Meydanı'nın sakin olduğu görüldü.

Turizm merkezlerinde "koronavirüs sessizliği" sürüyor

Türkiye'nin gözde turizm merkezi Antalya'da, havanın güneşli olmasına rağmen "evde kal" çağrısına uyulması sonucu sahiller ve meydanlarda sakinlik hakim.

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili ile Lara ve Sarısu plajlarıyla eskiden yoğunluk yaşanan Cumhuriyet Meydanı, Işıklar ve Kazım Özalp caddelerinde çok az sayıda kişinin bulunması dikkati çekti.

Muğla'nın turistik ilçeleri Marmaris, Bodrum ve Fethiye'nin genelde kalabalık olan meydanları, sahil ve yürüyüş yolları sakin günler geçiriyor.

Marmaris'teki Atatürk ve 19 Mayıs Gençlik meydanları, Marmaris Belediyesi Halk Plajı, Uzunyalı ile İçmeler sahillerinde nisan ayı olmasına rağmen alışılmışın dışında sakinlik yaşanıyor.

Bodrum'un ünlü Paşatarlası ve Kumbahçe plajları ile Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Kumburnu ve Belkız plajlarındaki tenhalık da göze çarpıyor.

Ege Bölgesinde meydan ve sokaklar boş kaldı

Ege Bölgesi'ndeki illerde, vatandaşların "evde kal" çağrısına büyük oranda uyması sonucu sokak ve meydanlarda sessizliğe büründü.

İzmir'de meydan ve alanlar da boş kalırken, dışarı çıkan vatandaşların sosyal mesafeyi korudukları görüldü.

Denizli'de şehrin en işlek yerlerinden olan 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı iş için dışarı çıkan vatandaşlar haricinde boş kaldı. Kentteki park, bahçe ve yürüyüş yollarının da boş olduğu gözlemlendi.

Manisa'da normal günde kalabalık olan alanlarda insan yoğunluğu azaldı.

Aydın'da ise alan ve meydanlar boş kalırken, Adnan Menderes Bulvarı ile Sevgi Yolu'nda yoğunluk gözlemlendi.

Trakya "evde kal" çağrısına uyuyor

Edirne'de havanın soğuk olmasının da etkisiyle Saraçlar ve Çilingirler caddeleri ile Selimiye Meydanı ve çevresinde yoğunluk düne göre azaldı.

Banka ve PTT şubelerinin önlerinde bekleyen vatandaşlar, görevliler tarafından sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek içeri alındı.

Kentteki sokak ve caddelerde zaman zaman az sayıda kişinin gezdiği de gözlendi.

Kırklareli'nde Özgürlük ve Demokrasi Meydanı ile İstasyon Caddesi'nde az sayıda insan olduğu görüldü.

Soğuk ve yağmurlu havanın hakim olduğu Tekirdağ'da vatandaşlar, önlemler kapsamında zaruri ihtiyaçlar dışında evde kalmayı tercih ediyor. Kentin en işlek yerleri olan Köprübaşı ve Cumhuriyet meydanlarının yanı sıra sahil dolgu alanında sessizlik hakim.

İç Anadolu "evde kal" çağrısına uyuyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Konya, Karaman ve Aksaray'da "Evde Kal Türkiye" çağrısına büyük oranda uyuluyor.

Konya'da, vatandaşlar işlek caddeleri boş bıraktı. Mevlana Meydanı'nın yanı sıra Alaaddin Bulvarı, Zafer Meydanı, Kılıçarslan Şehir Meydanı, Kültür Park ile Otogar ve Kule Kavşağı en sakin günlerini yaşıyor.

Karaman'da ise Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın yanı sıra İsmet Paşa Caddesi, 1'inci ve 2'nci İstasyon caddeleri sessizliğe bürünürken, Aksaray'da da şehir merkezindeki meydanlar boş kaldı.

Kayseri'de, "evde kal" çağrısına vatandaşların büyük oranda uyduğu gözlendi.

Kentin işlek yerlerinden Cumhuriyet Meydanı, Millet Caddesi, Sivas Caddesi, İnönü Bulvarı ve Mimarsinan Parkı gibi alanlar en sakin günlerini yaşıyor.

Kapalı Çarşı ve Kazancılar Çarşısı'ndaki bazı dükkanların da kapalı olduğu görüldü.

Güneydoğu kentlerinde sessizlik hakim

Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis'te, "evde kal" çağrısına uyulması ile 65 yaş ve üstü kişilere sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesi sonucu normalde yoğunluk yaşanan alanlar boş kaldı.

Şanlıurfa'da tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde sessizlik hakim olurken, şehrin bazı noktalarında ise kısmen yoğunluk gözlemlendi.

Gaziantep'te kentin en işlek caddelerinde sessizlik yaşanıyor.

Diyarbakır, Batman, Mardin, Elazığ ve Şırnak'ta "Evde Kal Türkiye" çağrısına büyük oranda uyuluyor. Yerleşim birimlerinde polis ve jandarma ekipleri, araçlardan vatandaşları mecbur olmadıkça sokağa çıkmamaları konusunda anonslarla uyarıyor.

Diyarbakır başta olmak üzere bölge genelinde vatandaşların tedbirlere uyması ve yağışın da etkisiyle işlek cadde, sokak, meydan ve parklar boş kaldı.

Doğu Anadolu "evde kal" çağrısına uymaya devam ediyor

"Evde kal" çağrısı, Doğu Anadolu Bölgesi'nde karşılık bulmaya devam ediyor.

Erzurum, Kars, Tunceli, Erzincan ve Ardahan'ın en işlek, cadde, sokak, meydan, park ve tarihi yerleri vatandaşların dışarı çıkmaması nedeniyle boş kaldı.

Erzurum'da Cumhuriyet Caddesi ile Havuzbaşı, Yakutiye Kent Meydanı ve Çifte Minareli Medrese, Kars'ta kale, Evliya Camisi ve tarihi Fethiye Camisi çevresi, Ardahan'da Kongre Caddesi başta olmak üzere Milli Egemenlik Parkı ile 75. Yıl Şehir Stadyumu çevresi, Tunceli'de Cumhuriyet Caddesi, Sanat Sokağı ve Seyit Rıza Meydanı, Erzincan'da ise Cumhuriyet Meydanı, Fevzipaşa ile Ordu caddeleri vatandaşların evde kalması yönündeki çağrıya uyması nedeniyle en sakin günlerini yaşıyor.

Van'da, insanların genel olarak ihtiyaçlarını karşılamak haricinde dışarıya çıkmadığı görüldü.

Kentin en işlek caddelerinden olan Cumhuriyet, Kazım Karabekir ve İskele caddeleri en sakin günlerinden birini yaşadı. Hafta sonlarında büyük yoğunluğun yaşandığı Edremit Meydanı ve Van Gölü sahilleri de piknik yasağının başlaması ve vatandaşların evde kalmayı tercih etmesiyle boş kaldı.

Karadeniz'de vatandaşlar çağrılara kulak veriyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon, Ordu, Rize ve Giresun'da vatandaşlar, koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan çağrılar üzerine sokağa çıkmamaya gayret gösteriyor.

Karadeniz illerinde, işlek cadde, sokak, meydan ve park gibi yerlerde insan yoğunluğu azaldı.

Trabzon'da Atatürk Alanı, Ordu'da Demokrasi ve Köprübaşı meydanları ile araç trafiğine kapalı Süleyman Felek Caddesi, Giresun'da Atatürk Meydanı ve Gazi Caddesi, Rize'de ise 15 Temmuz Demokrasi, Tuzcuoğlu Memişağa Parkı, Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri en sakin günlerinden birini yaşıyor.

Salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla yapılan çağrılar Samsun, Sinop, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Tokat ve Amasya'da da karşılık buldu.

Samsun'da Sahil Yolu, Bandırma Vapur ve Müzesi, Kurtuluş Yolu, Cumhuriyet Meydanı, İstiklal Caddesi ve Adnan Menderes Sahil Yolu, Sinop'ta İskele Meydanı boş kaldı.

Öte yandan "evde kal" çağrısına kısmen uyulmayan yerlerde polis ekipleri, vatandaşları sık sık dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Koronavirüs Cumhuriyet Türkiye Haberler

title