Haberler

Türkiye Hırvatistan maçını kaybetti ama Twitter'ı salladı

Güncelleme:

Türkiye, Avrupa Kupası'ndaki ilk maçında Hırvatistan'a yenildi, ancak dünkü maç Twitter'da en çok konuşulan oyunlar arasına girdi.

Twitter tarafından yayınlanan verilere göre, 10 Haziran Cuma günü Fransa'da başlayan Avrupa Kupası Twitter'da çok yoğun şekilde yer alıyor. #EURO2016'nın başladığı günden bu yana 12.5 milyondan fazla Tweet atıldı. Taraftarlar her vuruşu konuşmak için Twitter'a koştu. Türkiye- Hırvatistan maçı da hakkında en fazla tweet atılan ikinci maç olarak ilk 3'e girdi. Verilere göre, Milli Takım'ın ilk maçına ilişkin olarak 1.4 milyon tweet atıldı. Hakkında en fazla tweet atılan maç ise 2.3 milyon ile Fransa – Romanya maçı oldu. 3. sırayı ise 1.4 milyon tweet ile İngiltere – Rusya aldı.

En çok "Payet" konuşuldu

Taraftarlar Fransız milli oyuncu Dimitri Payet'in muhteşem giden sezon macerasını kutlarken, turnuvanın başladığı haftasonunda Twitter'da en çok konuşulan kelime "Payet" oldu.

Twitter'da en çok konuşulan 3 an ise şöyleydi:

1) Dimitri Payet, son dakika golü atarak Fransa'ya maçı kazandırdı – Dakikada 89 bin Tweet

2) Olivier Giroud Fransa'ya Romanya karşısında üstünlük sağlayarak #EURO2016'nın ilk gölünü attı – Dakikada 45 bin Tweet

3) Eric Dier'in muhteşem frikiki İngiltere'ye Rusya karşısında üstünlük getirdi - Dakikada 42 bin Tweet


Bu zamana dek en çok konuşulan üç maç:

1) Fransa – Romanya - 2.3 milyon Tweet

2) Türkiye – Hırvatistan – 1.4 milyon Tweet

3) İngiltere – Rusya – 1.4 milyon Tweet

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hırvatistan Türkiye Twitter Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title