Haberler

Türkiye Güreş Federasyonu ile İşbirliği Protokolü İmzalandı

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunan çocuk ve gençlerin psikososyal gelişimine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Güreş Federasyonu ile işbirliği protokolü imzalandı.

Bakanlıktaki törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, devlet bakım ve koruması altındaki çocukların hayata daha iyi hazırlanmaları, yaşamın her aşamasında yeteneklerini geliştirmeleri konusunda özel bir program izlediklerini söyledi.

Çocukların akademik başarılarını artırmak ve geleceğe hazırlamak için gayret gösterdiklerini belirten Zahteroğulları, gelişimlerini sağlıklı tamamlamaları için sporun önemli olduğunu ifade etti.

Zahteroğulları, "Arzumuz, her çocuğumuzun uğraştığı bir spor ve sanat dalının olması. Bununla ilgili gayret gösteriyoruz" ifadesini kullandı.

Bakanlık olarak daha önce farklı federasyonlarla da işbirliği yaptıklarını hatırlatan Zahteroğulları, koruma altındaki çocuklara gösterdikleri ilgiden dolayı Türkiye Güreş Federasyonu yetkililerine teşekkür etti.

Federasyonun eğitmenlerinin kurumları tarayarak yeteneği olanları belirleyeceğini anlatan Zahteroğulları, "İnşallah bunların içinden şampiyonlar çıkacak. En azından çocuklarımızın kendi istedikleri bir spor dalında amatörce de olsa uğraş vermelerinin önü açılmış olacak" diye konuştu.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ise bakanlıkla yaptıkları işbirliği protokolüyle devlet koruması altındaki gençleri milli takıma almayı ve bu gençlerin Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil etmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, her bunun için kesime ulaşmayı istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Müsteşar Zahteroğulları, Federasyon Başkanı Yerlikaya ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, koruma ve bakım altında bulunan çocuk ve gençlerin psikososyal gelişimine katkı sağlamak ve güreş sporuna ilgilerini artırmak amacıyla hazırlanan işbirliği protokolünü imzaladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hamza Yerlikaya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title