Haberler

TRABLUSŞAM - Türkiye'den gönderilen insani yardım gemisi Lübnan'a ulaştı

Güncelleme:

Türkiye'den gönderilen insani yardım gemisinden detaylar

Türk ve Lübnan bayraklarıyla karşılama yapılması

Yardım tırlarının gemiden indirilmesi

Tören yapılması ve milli marşların okunması

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy'un konuşması

Lübnan Yüksek Yardım Komitesi Başkanı Tümgeneral Muhammed Hayır'ın konuşması Türkiye'den gönderilen insani yardım gemisi Lübnan'a ulaştı

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy:

"15 TIR kamyonunun taşıdığı bu yardım malzemesini, bugünkü törenimizle Lübnan makamlarına teslim ediyoruz. Bebek sütü ve gıda malzemesi içeren bu yardım paketi, Lübnan güvenlik kurumlarının mensuplarının acil temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gönderilmiş bulunuyor"

"Yine Lübnan güvenlik kurumlarının mensuplarına ve ailelerine dağıtılmak üzere, 18 TIR kamyonundan oluşan ikinci yardımcı filosunun da bu hafta bitiminden önce Trablus'a ulaşmasını bekliyoruz"

TRABLUSŞAM (AA) – Türkiye'den Lübnan'a insani yardım malzemesi götüren 15 tırı taşıyan gemi Trablusşam Limanı'nda düzenlenen bir törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda hazırlanan 524 ton insani yardım malzemesinin Mersin Taşucu Limanı'ndan yola çıkan ilk bölümü Lübnan'a ulaştı.

Trablusşam kentindeki limana yanaşan gemiyi, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, Lübnan Yüksek Yardım Komitesi Başkanı Tümgeneral Muhammed Hayır ve Lübnan güvenlik kurumlarının temsilcileri karşıladı.

Yardım töreni dolayısıyla bir konuşma yapan Ulusoy, şunları söyledi:

"15 TIR kamyonunun taşıdığı bu yardım malzemesini, bugünkü törenimizle Lübnan makamlarına teslim ediyoruz. Bebek sütü ve gıda malzemesi içeren bu yardım paketi, Lübnan güvenlik kurumlarının mensuplarının acil temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gönderilmiş bulunuyor. Yine Lübnan güvenlik kurumlarının mensuplarına ve ailelerine dağıtılmak üzere, 18 TIR kamyonundan oluşan ikinci yardımcı filosunun da bu hafta bitiminden önce Trablus'a ulaşmasını bekliyoruz."

Lübnan'ın güvenlik ve istikrarını, kendi güvenlik ve istikrarından farklı görmeyen Türkiye'nin Lübnan'ın güvenlik kurumlarının ve mensuplarının desteklenmesine büyük önem verdiğini belirten Ulusoy, "Bugün ilk partisi Trablus'a varan bu yardım, Türkiye'nin Lübnan devleti ve halkını destekleme taahhüdünün sözde kalmadığının yeni bir somut kanıtıdır. Türkiye, bir kara gün dostu olarak, sadece devlet kurumlarıyla değil, sivil toplum kuruluşlarıyla da Lübnanlı kardeşlerini zor günlerinde yalnız bırakmayacaktır." dedi.

Ramazan'da 1 bin tonluk insani yardım malzemesi gelecek

Türkiye'den Lübnan'a Ramazan ayında da insani yardımların gelmeye devam edeceğini belirterek, bu kapsamda hazırlanan programa değinen Büyükelçi Ulusoy, "Yine AFAD koordinasyonunda, Türk sivil toplum kuruluşlarının destek ve katkılarıyla hazırlanan, gıda ve undan oluşan 1000 tonluk insani yardım malzemesi de önümüzdeki Ramazan ayından önce 'İyilik Gemisi' ile Trablus'a getirilecek ve buradan Lübnan'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır." diye konuştu.

Ulusoy, Türkiye'nin, dost ve kardeş Lübnan'ın refah ve esenliği için üzerine düşeni yapmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Bunun yanında Lübnan Yüksek Yardım Komitesi Başkanı Tümgeneral Muhammed Hayır da Lübnan'daki güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen yardımdan dolayı Türkiye'ye minnettar olduklarını söyledi.

Lübnan'ın içinden geçtiği ekonomik zor süreçte dışarıdan gelecek her türlü insani yardıma kapıların açık olduğunu aktaran Hayır, Lübnan Başbakanı Necib Mikati'nin bu yönde birçok girişimlerinin bulunduğunu hatırlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title