Haberler

Türkiye'de Kadına Şiddet Avrupa Parlamentosuna Taşınacak

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), kadına yönelik şiddetle mücadelede bir ilke daha imza attı.

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), kadına yönelik şiddetle mücadelede bir ilke daha imza attı. Kadınlara uygulanan şiddetle mücadele çerçevesinde kabul edilen ve Avrupa Birliği'nin de desteğiyle hayata geçirilen "4 kadın" projesi hayata geçirildi.

Konak Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İtalyan sivil toplum kuruluşu ortakları ARCUS ve Work in Progless işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin tanıtımı İzmir La Cigale Restoran'da yapıldı. İtalyan sivil toplum kuruluşları ortaklarıyla gerçekleştirilen iki yıl sürecek proje kapsamında ilk olarak, Türkiye ve İtalya'da şiddete maruz kalan 100 kadınla görüşme yapılacak. Kadınlara hangi nedenlerle şiddete maruz kaldıkları ve şiddetten sonra nasıl bir yol izledikleriyle ilgili soru sorulacak. Ardından ortaya çıkarılacak istatistikle, kadınların ağırlıklı olarak hangi sebeplerle şiddet gördüğü belirlenecek. Elde edilen verilerle bir sonuç bildirgesi hazırlanacak ve öneriler sunulacak. Toplam 225 bin Euro bütçenin bulunduğu projede ortaya konulan çözüm önerileri, Avrupa Birliği Parlamentosu'na iletilecek.

ÇÖZÜM BULUNACAK

LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, proje ile kadına yönelik şiddete çözüm getirecek adımlar atacaklarını söyledi.

Eskinazi, bu proje ile amacın İtalya ve İzmir'de kadına yönelik şiddetin mevcut durumunu, ihtiyaçlarını ortaya koyarak dezavantajlı durumda yaşayan kadınlarımızın ekonomik açıdan güçlendirilmesine katkı sağlamak olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Şiddetin bir şekilde ortadan kaldırılması için kadının toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kurtarılması ve ekonomik açıdan eşit şartlarda var olması gerekmektedir. Bu proje ile kentimize toplumsal anlamda büyük bir katkı sağlayacağımız için çok mutluyuz. Şiddete yönelik çözüm yollarını araştırıp, kurumlarla paylaşacağız. İki yıllık sürede farklı programlar uygulanacak. Bu noktada pek çok kurumla iletişim kuracağız. Kadına yönelik şiddete çözüm getirmek bizim en büyük ümidimizdir."

Yapılan araştırmalara göre, ülkemizde yaşayan kadınların yüzde 89'unun, en az bir kez şiddete maruz kaldığına dikkat çeken Eskinazi, şunları söyledi: "Yüzde 39'u da fiziksel şiddet görmüştür. Ayrıca, dünyada şiddetten ölen kadın sayısı, savaşta ya da kanser sonucu ölen kadın sayısından daha azdır. Kadının şiddet gördüğü aile içinde yetişen çocukların da, ilerleyen dönemde kadına yönelik şiddet uyguladığı görülmüştür. Bu noktada kadına mutlaka eğitim imkanı sağlanmalı ve kadın kendini geliştirmelidir."

"ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPMAYA HAZIRIZ"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, kadına yöneliş şiddetin yüzde bin 400 oranında artığı bir dönemde, yerel yönetimlere düşen büyük sorumluluklar olduğunu söyledi. Uluslararası dayanışmanın bu anlamda çok önemli olduğunu anlatan Pekdaş, sözlerine şöyle devam etti: "Ben başkan adaylığı sürecinde de kadına yönelik şiddete karşı yapılan çalışmalara özel vurgu yaptım. Biz bu projede elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız. Belediyemizde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünü, kurma sorumluluğuna sahip olduk. İleride meclislerde de, bu kurumun kararları alınacak."

"EĞİTİMLİ OLMAK TACİZİ ENGELLEMİYOR"

DEÜ Sosyal Bilimsel Enstitüsü AB Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır da, şunları söyledi: "Bu projeye önem veriyoruz. Yapılan istatistiklerde, bizim bölgemizde kadına yönelik şiddet oranı yüzde 17-18 civarında. Alt gruplarda bu oran yüzde 50'ye yakın. Yani eğitimli olmamız tacize uğramamızı engellemiyor. Anladım ki, bunun gelir ve eğitimle hiçbir alakası yok. LİYAKAT Derneği'nin bu projenin üstesinden geleceğinden eminim."

PROJENİN AMACI

Proje ile kadının insan hakları konusunda sivil toplum işbirliğini desteklemek, katılımcı demokrasiyi güçlendirmek, cinsiyet eşitliğini teşvik etmek ve kadınların sivil toplumda daha güçlü bir rol oluşturması için AB ile Türkiye arasında güçlü bir ulus aşırı ortaklık geliştirmek amacıyla başlatılan projeyle, İtalya ve Türkiye arasında oluşturulan ulus aşırı bir sivil toplum girişi olması planlanıyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye İtalya İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title