Haberler

"Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri düzenlendi

Güncelleme:

Yozgat'ta, "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı.

Yozgat'ta, "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında Yozgat'ta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Sorgun Belediyesi tarafından "Madımak Şenliği" düzenlendi.

Sorgun Şakir Efendi Meydanı'ndaki şenlikte konuşan Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftci, haftanın amacının Türk mutfağının dünyaya tanıtılması olduğunu söyledi.

Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci de ilçede madımağın çok fazla yetiştiğini belirterek, "Bu yıl ilk olarak düzenlenen şenliği gelecek yıllarda geleneksel hale getirmek istiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sorgun Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Ekinci ve Çiftci vatandaşlara madımak yemeği ikram etti.

Şenliğe katılan vatandaşlardan Fatoş Kaplan, yurt dışından geldiğini ifade ederek, "40 yıldır yurt dışında yaşıyoruz. Uzun zaman sonra ilk defa madımak yemeği yedik. Şenliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Songül Ekinci de madımağın yöresel yemeklerinden olduğunu, kendilerinin de madımak toplayıp yemek yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Emine Erdoğan Ekinci Yozgat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title