Haberler

Türk Dünyası ve Diasporası İstanbul'da

Güncelleme:

4. Dünya Türk Forumu, Türk Dünyası ve diasporalarının küresel temsilcilerinin yoğun katılımıyla 23-25 Nisan tarihinde İstanbul'da 'Kamu Diplomasisi Medya Enformasyon' ana teması ile toplanacak.


Basın Bülteni: Türk Dünyası ve Diasporası İstanbul'da
Gelen Kutusu
x
Intersinema
x
Büşra Telli

14:56 (2 dakika önce)

Alıcı: bana

Türk Dünyası ve Diasporası İstanbul'da

Çanakkale şehitleri anısına ithaf edilen 4. Dünya Türk Forumu, Türk Dünyası ve diasporalarının küresel temsilcilerinin yoğun katılımıyla 23-25 Nisan tarihinde İstanbul'da 'Kamu Diplomasisi Medya Enformasyon' ana teması ile toplanacak.
Dünya Türk Forumu akil kişiler kurulu 3. toplantısı ise 23 Nisan'da yapılacak.
Türk Dünyası'na yönelik 'Kızıl Elma Ödülleri'nin ikincisi de sahiplerini buluyor.

BÜLTEN GÖRSELLERİ... Gerçek boyutunda görüntüleyebilmek için üzerine tıklayınız.
Eğer görselleri göremiyorsanız lütfen tıklayınız:


Dosyaları bilgisayarınıza yükleyebilmek için lütfen üzerine tıklayınız:
tasam_basinbülteni_16042015.docx

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi TASAM, Türk Dünyası ve diasporalarının 60'a yakın ülkedeki akademisyen, devlet adamı, diplomat, gazeteci, sivil toplum, düşünce ve kanaat önderlerini, medeniyetin ve hoşgörünün beşiği İstanbul'da gerçekleştireceği büyük organizasyonda buluşturuyor.

İstanbul Bahçelievler'deki Gorrion Hotel'de yapılacak 4. Dünya Türk Forumu'nda açılış konuşmalarını Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Gagauzya Devlet Başkanı Mikhail Formuzal, KKTC Başbakan Yardımcısı - Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kazakistan Türk Akademisi Başkanı Prof. Dr. Darhan Kıdırali, Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Haciyev, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi, Macaristan partisi Jobbik (Daha İyi Bir Macaristan Hareketi) Genel Başkanı Gábor Vona, TASAM Başkanı Süleyman Şensoy ile misafir devlet adamları ve T.C. devlet ve hükümet temsilcileri yapacak.

Başkan Şensoy: "Türk Dünyası'nda Çanakkale ruhuna ihtiyacımız var "

4 yıl önce kurumsallaşan Dünya Türk Forumu'nun temel farklılığının 'ilk defa olmak üzere bağımsız Türk Devletleri dışındaki Türk diasporalarını da kapsaması ve güçlü kurumsallaşma iradesi" olduğunu söyleyen TASAM Başkanı Süleyman Şensoy "Dünya Türk Forumu'nun Stratejik Vizyon Belgesi'ne uygun olarak, önceki yıllarda olduğu gibi Forum'a Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi anlaşmasına katılan ve katılmayan bağımsız Türk Devletlerinden delegasyonlarla birlikte tüm dünyadan Türk diasporalarının kanaat önderlerinin katılımıyla, kurumsallaşmanın güçlendirilmesi hedeflenmektedir" dedi. Şensoy; Türk Dünyası ve diasporalarında din, dil, tarih ve coğrafya söylemlerinden öte karşılıklı bağımlılık temelinde ilişkilerin derinleştirilmesi için Çanakkale ruhuna ihtiyaç olduğunu, bu bağlamda kamu diplomasisi, medya ve enformasyon alanında tüm derinleşmenin çerçevesini çizecek bir potansiyel olduğunu belirtti.

4. Dünya Türk Forumu iki farklı salonda yapılacak

23 Nisan Perşembe günü düzenlenecek Dünya Türk Forumu Akil Kişiler Kurulu 3. Toplantısı'nın ardından 4. Dünya Türk Forumu Gorrion Hotel'de 24 Nisan Cuma günü 9.30'da başlayacak açılış oturumundan sonra karşılıklı salonlarda devam edecek. A Salonu'nda 11.00-13.00 saatleri arasında "Yeni Bölgesel - Küresel Yönetişim; Kamu Diplomasisi, Medya, Enformasyon" konulu birinci oturum icra edilirken aynı saatlerde B Salonundaki ikinci oturumda "Devlet Doğasının Değişimi, Beklenti Yönetimi ve Güvenlik; Kamu Diplomasisi, Medya, Enformasyon" konusu ele alınacak.

Öğleden sonra yapılacak üçüncü oturumda (A Salonu) "Kamu Diplomasisi, Medya, Enformasyon; Türk Dünyası ve Diasporaları için Yeni Perspektifler - 1 (Yerel Yönetimler- Sivil Toplum- Medya)", dördüncü oturumda (B Salonu) "Kamu Diplomasisi, Medya, Enformasyon; Türk Dünyası ve Diasporaları için Yeni Perspektifler - 2 (Özel Sektör-Üniversiteler ve Akademi Sinema ve TV Yayıncılığı)", beşinci oturumda (A Salonu) "Turizm, Kültür, Tanıtım ve Kamu Diplomasisi", altıncı oturumda (B Salonu) "Türk Dünyası ve Diasporalarında Algı Yönetimi (Sosyoekonomik ve Kültürel Entegrasyon)" konuları işlenecek.

Forum'un son günü olan 25 Nisan 2015 Cumartesi oturumlarında ise A Salonu'ndaki yedinci oturumda "100. Yılında Ermeni Sorunu", B Salonu'ndaki sekizinci oturumda "Türk Dünyası Öğrenci ve Akademisyen Değişim Programları", A Salonu'ndaki dokuzuncu oturumda "Kamu Diplomasisi, Medya, Enformasyon-Yerel Yönetimler Özel Oturumu" gerçekleştirilecek.

100. yılında Çanakkale'ye özel oturum

Çanakkale şehitleri anısına ithaf edilen 4. Dünya Türk Forumu'nda B salonundaki 10'uncu oturumda, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı münasebetiyle "1915-2015 100. yılında Türk dünyasında Çanakkale ruhu" konusu konuşulacak. Türk Akademisi Başkanı Prof. Dr. Darhan Kıdırali'nin moderatörlüğünde yapılacak oturuma konuşmacı olarak Türk Konseyi Danışmanı Büyükelçi Halil Akıncı, Büyükelçi (E) Prof. Dr. Adil Akmetov, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Özbekistan'dan Prof. Dr. Gaybullah Babayarov, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Metin Boşnak ve Kırgız-Türk Manas Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kadirali Konkobayev katılacak.

Forum saat 14.00'te başlayacak ve TASAM Başkan Danışmanı (E) Büyükelçi Prof. Dr. Ali Engin Oba'nın moderatörlüğünü yapacağı kapanış oturumunun ardından sona erecek.

Türk Dünyası'na 'Kızıl Elma Ödülleri'

3-5 Nisan 2013 tarihinde İstanbul'da düzenlenen 2. Dünya Türk Forumu sonuç bildirgesinde; Forum bünyesinde bir "Türk Dünyası Ödülü" ihdas edilmesi benimsenmişti. Türk Dünyası'nın vizyon ve derinliğini güçlendiren başarılı kişiler ile kurumları onurlandırmak ve teşvik etmek amacı ile farklı kategorilerde 2014 yılından itibaren her yıl düzenli olarak Türk Dünyası Kızıl Elma Ödülleri veriliyor.

Kızıl Elma "Devlet" Ödülü, Kızıl Elma "Özel" Ödülü, Kızıl Elma "Diplomasi" Ödülü, Kızıl Elma "İş" Ödülü, Kızıl Elma "Bilim" Ödülü, Kızıl Elma "Kültür" Ödülü, Kızıl Elma "Sanat" Ödülü, Kızıl Elma "Teknoloji" Ödülü, Kızıl Elma "Strateji" Ödülü, Kızıl Elma "Spor" Ödülü, Kızıl Elma "Kamu Diplomasisi" Ödülü olmak üzere toplam 11 kategoride ödül verilecek.

Ödüller 4. Dünya Türk Forumu'nun ikinci günü olan 24 Nisan 2015 Cuma Akşamı Gorrion Hotel'de 18.30-20.30 saatleri arasında düzenlenecek takdim töreni ile sahiplerini bulacak.

Törende Dombra müziği ile Türk dünyasında adını duyurmuş, Nogay Türk'ü halk müziği sanatçısı ve ozanı Arslanbek Sultanbekov bir konser verecek.

Dünya Türk Forumu Akil Kişiler Kurulu 3. Toplantısı da İstanbul'da

Ekim 2012'de icra edilen ilk Dünya Türk Forumu'ndaki öneri üzerine oluşturulan DTF Akil Kişiler Kurulu'nun ilk toplantısı Nisan 2013'te İstanbul'da 2. Dünya Türk Forumu marjında gerçekleştirilmişti. Kurul'un 2. toplantısı 28 Mayıs 2014'te Eskişehir (2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti) ilimizde yapılmıştı.

23 Nisan Perşembe günü İstanbul'da üçüncüsü yapılacak DTF Akil Kişiler Kurulu şu isimlerden oluşuyor;

Türk Konseyi Danışmanı Büyükelçi Halil AKINCI, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Devlet Eski Bakanı Prof. Dr. Ahat ANDİCAN, TAVAK Başkanı Prof. Dr. Faruk ŞEN, TBMM 21.-22. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Nevzat YALÇINTAŞ, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsenbike TOGAN, Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi ve KKTC Eski Başbakanı Hakkı ATUN, Hollanda Türkevi Araştırmalar Merkezi

Başkanı, Drs. Veyis GÜNGÖR, Almanya Türk Toplumu Onursal Başkanı Prof. Dr. Hakkı KESKİN, Kırgız - Türk

Manas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadırali KONKOBAYEV, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Bilge KULA, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine GÜRSOY NASKALİ,

Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı, Anar RIZAYEV, UNESCO Kazakistan Daimi Temsilcisi, Yazar Olcas SÜLEYMENOV, Virginia Üniversitesi Zihin ve İnsan İlişkileri Merkezi'nden Prof. Dr. Vamık VOLKAN ve Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi, E. Büyükelçi ve TASAM Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ali Engin OBA.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Azerbaycan Kazakistan 23 Nisan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
title