Haberler

Tunceli Türkiye'nin En Güzel Sonbahar Manzarasını İzlemek İçin Tunceli'ye Akın Ettiler-2

Sonbahar'ın gelmesi ile birlikte yaprakların çeşitli renklere bürünen ormanlık alanlarında oluşan renk cümbüşünün yaşandığı bu günlerde Türkiye'de en güzel sonbahar manzarasının yerlerin başında gelen Tunceli'nin Pülümür ilçesindeki Salördek köyü sevgi ormanlarına Türkiye'nin dört bir yanında...

Sonbahar'ın gelmesi ile birlikte yaprakların çeşitli renklere bürünen ormanlık alanlarında oluşan renk cümbüşünün yaşandığı bu günlerde Türkiye'de en güzel sonbahar manzarasının yerlerin başında gelen Tunceli'nin Pülümür ilçesindeki Salördek köyü sevgi ormanlarına Türkiye'nin dört bir yanında yerli turist akını başladı.

Tunceli'nin Pülümür ilçesine bağlı Salördek köyündeki sevgi ormanı, her yıl Ekim ayının sonlarına doğru başlayan ve yaklaşık 3 hafta süren yaprakların renk değiştirmesiyle oluşan sonbahar manzarasını yerinde görmek için bu yıl da Türkiye'nin dört bir yanından gelen turistleri ağırladı. Salördek köyüne yerli turist akını başlarken ilk kafile Pazar günü köye ulaşarak yağmur altında muhteşem renk cümbüşünü yerinde izledi.

Salördek sevgi ormanlarının içinde yer alan meşe, kavak, çınar ağaçları ile çeşitli mevye ağaçlarının yaprakları değişik renklere bürünmesiyle birlikte ormanlık alanda birçok renkten oluşan muhteşem bir renk çeşitliliğini izyenleri büyülüyor. Önce uzak tepelerden ormanlık alandaki renk çeşitliliğini izleyen yerli turistler, daha sonra ormanlık alan içinde gezi yaparak sonbahar keyfini çıkarıyor. Munzur Gezi Arkadaşları grubunun düzenlediği Salördek gezisine katılan 100 kişilik yerli turist grubu, Salördek köyü sevgi ormanlarının muhteşem manzarası içinde hafta sonu tatili yaptı.

'BURADA YAŞARKEN BELKİ BUNLARIN FARKINDA DEĞİLDİK'

Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Tunceli doğal güzelliği ile Türkiye'nin en güzel illerinden biri olduğunu dile getirerek, Burada yaşarken belki bunların farkında değildik. Zor koşullar diye değerlendiriyorduk. Ama metropollleri görünce oradaki yaşam koşullarını görünce bu doğa güzelliklerinin farkı daha da öne çıktı. Tüm yurttaşlarımızı davet ediyorum. Mutlaka bu mevsimde gelip görsünler bu güzelliklerden faydalansınlar dedi.

'BURASI TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL YERLERİNDEN BİRİDİR'

Salördek köyüne gezi düzenleyen ve ilk yerli turist kafilesini getiren munzur Gezi Arkadaşları Grubu Başkanı Haydar Çetinkaya, köyün muhteşem bir sonbahar manzarasına sahip olduğunu belirterek, Burası Türkiye'nin en güzel yerlerinden biridir. İnanılmaz güzel bir sonbahar manzarası oluşuyor bu aylarda. Ayrıca Türkiye'de sonbaharda en güzel sonbahar renkleri burada görülüyor. Bizler de bugün bu doğal güzelliği arkadaşlarımızla paylaşmak için buraya gezi organazie ettik. Katılım güzeldi. İlgi çok güzel. Arkadaşlarımızın doğa karşısındaki hayranlıklarını görmek gerçekten güzel. Bu güzelliği de mutlaka korumak ve yaşatmak geriyor. Bu ülkenin bir değeridir. Herkesin gelip görmeye görürken de zarar vermeden kirletmeden tahrip etmeden gelip görüp gezebilirler diye konuştu.

Geziye katılan ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen yerli turistler ise, Salördek köyü ormanlarına ve oluşan renklere hayran kaldıklarını ve her yıl bu manzaraya görmek için bölgeye geleceklerini söylediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title