Haberler

Tuğlaya Oturma Cinayetinin Sanığına 15 Yıl Hapis Cezası

Bursa'da metruk binada uyuşturucu kullanırken tuğlaya oturma meselesi yüzünden çıkan tartışmada arkadaşını bıçaklayarak öldüren sanığa 15 yıl hapis cezası verildi.

Olay, 7 Mart 2016 Pazartesi günü Yeşilova Mahallesi'nde meydana geldi. Bir ihbar üzerine, yol genişletme çalışmaları için tahliye edilen 3 katlı apartmanın üçüncü katına çıkan polis ekipleri, 19 yaşındaki Burhan Öcal'ın (19) kanlar içerisindeki cesedini buldu. Göğsünden ve karnından bıçaklanarak öldürüldüğü belirlenen Öcal'ın katil zanlısı Mustafa Kemal Şahin (22) tutuklandı.

Müebbet hapsi istenen sanığın yargılanmasına Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tamamlandı. Sanık Mustafa Kemal Şahin, geçtiğimiz duruşmada, "Uyuşturucu almıştık. Tuğlanın üzerinde oturuyordum. Burhan Öcal, uyuşturucunun tesiriyle benim oturduğum tuğlaya oturmak istedi. Ben de kabul etmeyince bana sarıldı. Bu durumdan rahatsız oldum. Burhan yan odaya gitti. Ben de bir şeyler arıyor diye arkasından gittim. Beni görünce üzerime gelip, sağ elimi omzuma, kafasını da kafama yasladı. 'Senin derdin ve sıkıntın ne?' diye sorunca bana küfürlü konuştu. Ben de uyuşturucunun etkisiyle elimdeki bıçağı rastgele salladım. Herhalde bıçak önce sırtına, sonra karnına geldi. O bana, 'Bıçak girdi' deyince tekrar salladım. Kendi elimde kan gördüm ve Burhan benim üzerime yıkılınca beraber yere düştük. Olayın ardından Z.B. ve Z.C.G. (18) ile birlikte kaçtık" demişti.

15 yıl hapis cezası

Burhan Öcal'ın anne ve babasını da dinleyen mahkeme heyeti Şahin'e son sözlerini sordu. Şahin'in 'Pişmanım' demesinin ardından mahkeme heyeti karar için duruşmaya ara verdi. Aranın ardından heyet, Şahin'e ilk olarak müebbet hapis cezası verdi. Ardından da haksız tahrik indirimi uygulayan mahkeme heyeti cezayı 18 yıla, sanığın duruşmadaki iyi hali de göz önüne alınarak ceza 15 yıla indirildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Şahin Yeşilova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title