Haberler

Barış Kartalı Türkiye'ye Teslim Edildi

Güncelleme:

TSK'nın 10 yıldır beklediği havadan erken ihbar ve kontrol uçağı Barış Kartalı'nın gecikmesi sebebiyle Boeing firması, 600 milyon dolar ceza ödeyecek.

Türkiye'nin 10 yıldır envanterine katmak için beklediği, geç teslimatı nedeniyle Boeing firmasına ceza kestiği havadan erken ihbar ve kontrol uçağı Barış Kartalı, önceki gün sessiz bir biçimde Konya'daki 3. Ana Jet Üssü'ne teslim edildi.

HAVA KUVVETLERİ MESAJ YAYINLADI

Barış Kartalı'nın TUSAŞ tesislerinden Konya'ya hareketine ilişkin videosu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sitesinde yayınlandı.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda "Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda, Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yürütülmekte olan Barış Kartalı Projesi kapsamında ilk HİK Uçağı, başlangıç teslimatı için, TUSAŞ (Akıncı/Ankara) tesislerinden konuşlanacağı birlik olarak belirlenen 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na intikal etmek üzere havalanmış bulunmaktadır. 21 Şubat 2014'te 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda düzenlenecek tören ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınacaktır" denildi.

600 MİLYAR DOLAR TAZMİNAT ÖDENECEK

Hava Kuvvetleri hizmetine 6 yıl önce girmesi planlanan 4 AWACS uçağı, ekimde Türkiye'ye getirilmişti. Barış Kartalı uçağı, ekimden bu yana Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nca test ediliyordu. Uzun süre teslim edilmemesine rağmen rutin bakım zamanları gelen uçaklar için ABD'li Boeing firması, Türkiye'ye gecikme nedeniyle 600 milyon dolara yakın tazminat ödeyecek. Dünyanın en çok satan yolcu uçağı Boeing 737 üzerinde geliştirilen uçağın tepesinde özel bir radar taşıyor.


24 SAAT GÖREV YAPABİLİYOR

1.5 milyar dolar bedelli Barış Kartalı Projesi kapsamındaki uçakların envantere dahil olmasının ardından Anadolu Kartalı tatbikatlarında aynı işleyişe sahip bulunan NATO'ya ait AWACS'ın kullanımına da gerek kalmayacak. Northrop Grumman imalatı özel bir radar taşıyan uçağın radarı, 350 kilometre menzili içinde aynı anda 3 bin cismi tespit ve takip edebiliyor. Radar sayesinde, çok alçaktan, çok düşük süratle uçan insansız hava araçları bile tespit edilebiliyor. Uçak, elektronik karıştırma ve şaşırtma da yapıyor. Havadan yakıt ikmali yapılırsa 24 saat görevde kalabiliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Boeing Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500

Yorumlar (15)

Ben Ceerensoenmez123@gmail.com:

Mantikli düsünsen bulurdun.Bir tanesi Türkiye bütcesi kadar. Digeride Ayakkabi Kutusuna sigacak kadar.

14
26
yanıtYanıtla
adem yavuzademeli25@hotmail.com:

alo akp aldı CHP VE MHP de yorum yapsın anca onu yaparsınız zaten güneş balcıkla sıvanmıyor mal esef

23
9
yanıtYanıtla
muratmuratuslu1986@hotmail.com:

zavallı adem .allah seni ıslah etsin .senin beyninde ak koyun par olmuş

yanıt0
yanıt0
zafer zaferseanpaul2020@mynet.com:

tsk personel kalmadı.uçağıda sen ve makarnacılar kullanır artık...

yanıt0
yanıt0
adem yavuzademeli25@hotmail.com:

zaten pilot bulamamışlar denizde yüzdürerek getirmişler biz devletin gülen yüzü evet siz yorum yapın yoruma devam yorumlarınızda ayak başta katarsanız şekilli olur

yanıt0
yanıt0
OLCAY KAYAferhat-gedik@hotmail.com:

YUKARIDA ARA BAŞLIKTA, 600 M İ L Y A R DOLAR DİYE YAZILMIŞ ANCAK AÇIKLAMADA 600 M İ L Y O N DOLARDAN BAHSEDİLİYOR !!!!! HANGİSİ DOĞRU ??????

16
7
yanıtYanıtla
ahmetahmet@msn.com:

kafan basmıyor mu buna? 600 milyar doları bırak şirketi amerika bize ödese amerika bile ekonomik krize girer, öyle tazminatmı olurmuş?

yanıt0
yanıt0
izmirliokankokten@gmail.com:

600 milyar dolar ülkeyi dünya devi yapar milyon dolardır o bunların yapacağı haber bu kadar olur...

15
8
yanıtYanıtla
adem yavuzademeli25@hotmail.com:

gezi zekalı oluşunuz tartıştıgınız miktarlardan bellli bir delik aranıp ici oyulacak sizin yaptıgınızı meyve kurduda yapıyor devlet bunu aldı yani akp zorunuza giden bu kısım ama acık acık söyle yemiyorsunuz büyük gelişm e askeriye böyle güclenir gerisi yorum teferruat

9
3
yanıtYanıtla
yeter zekeriyyaademeli25@hotmail.com:

tudur 90 yıldır ne yaptınız yapanı ancak idam zehir ve zavallı necmettin erbakan adam cıktı siz ler indirdiniz gelişmeyi istemediniz baronlarınızın hosuna gitmedi türkiye atom enerjisinin temelleri atıldı adamı astınız onun icin tayibe kurulan oyunda aynı rte gider yine sömürü düzeni gelir. şimdiye kadar aya gidiyorduz rte engelledi deyilmi bu paralar hepsi sadece rte yi düşürmek icin

yanıt0
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title