Haberler

TRT'nin Edirne'de çekilen "Kara Tahta" dizisi seyirciyle buluştu

Güncelleme:

TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol, TRT'nin iddialı yapımlarından "Kara Tahta" dizisinin kıymetli öğretmenlere saygı duruşu niteliğinde olduğunu söyledi.

Çekimleri Edirne'nin tarihi ve kültürel alanlarının yanı sıra 165 yıllık tarihi Edirne Lisesi'nde yapılan "Kara Tahta" dizisinin ilk bölümü, Edirne Valisi Ekrem Canalp, TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol, TRT'den yetkililer, dizinin yapım ekibi ve dizi oyuncuları ile davetlilerin katılımıyla Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi'nde izlendi.

Genel Müdür Yardımcısı Varol ve dizi oyuncuları gala öncesi basın mensuplarıyla buluştu.

Varol, Osmanlı medeniyetinin tohumlarının atıldığı Edirne'de bugün başka bir tohumu ekranlara attıklarını dile getirdi.

Dizinin çok hummalı, meşakkatli bir çalışma sonunda ortaya çıktığını vurgulayan Genel Müdür Yardımcısı Varol, "Kara Tahta bizim için çok kıymetli bir yapım, inşallah layıkıyla karşılığını bulacaktır." dedi.

Dizinin merkezinde, her bireyde emeği bulunan, "emekleri ödenemez" öğretmenlerin olduğuna işaret eden Varol, şunları kaydetti:

"Bu yapımımız, hikayelerimizi seçerken rol model olarak gördüğümüz, çok kıymetli ve hepsi eli öpülesi tüm öğretmenlerimize bir saygı duruşu niteliğinde. TRT olarak kamu yayıncısı kimliğimize çok da yakışır, toplumda hepimizin üzerinde, çocuklarımızın, her birimizin üzerinde emeği olan, hepimizin üzerinde izler bırakan bir öğretmen karakterinin merkezde olduğu bir dramayla beraber olacağız. Kara Tahta dizimiz, insana dokunan öğretmenlerimizi layıkıyla temsil eden ve her birimizin hayatında bir yansımasını bulacağı bir hikayemizi anlatıyor.

Atlas öğretmenimizin doğup büyüdüğü memleketine, bir matematik öğretmeni olarak döndüğü, lise yıllarında ya da okul yıllarında akran zorbalığıyla aslında babasının da birazcık ona müsaade ettiğini düşündüğü bir hikayenin devamında öğretmen olarak karşımıza çıkıyor. Bir geleneksel-yenilikçi öğretmen çatışmasını da arada bulabileceğimiz ama hakikaten güçlü ve dramatik bir hikayenin altyapısıyla ekranımıza çok yakışacağını düşünüyoruz."

Gelecek hafta TRT'de iddialı bir dizinin daha ekranlarda olacağını duyuran Varol, "8 Nisan Cuma günü de 'Kasaba Doktoru' isimli dizimiz ekranlarımızda olacak. Özellikle pandemi döneminde yaklaşık 2 yıl boyunca canhıraş bir şekilde hepimizin sağlığına önemli dokunuşları bulunan ve yine toplumdaki öğretmenlerimiz kadar kıymetli doktorlarımızı, tıp çalışanlarımızı temsil edecek bu dramamızı ekranlara getireceğiz." diye konuştu.

Varol, yapımda ve yayında emeği geçenlere teşekkür etti.

Oyuncular neler söyledi?

Dizide Irmak karakterini canlandıran Miray Daner, inandığı şeylerin ardından koşulsuz şartsız giden bir karakteri canlandırdığını anlattı.

Güzel, naif bir hikaye aktardıklarını ifade eden Daner, "Atlas ile yaşadığı aşka yürekten inanmış ve uzun süre onun yolunu beklemiş ve sonra karşılaşıyorlar. Irmak'ın hikayesi Atlas'ı gördükten sonra tekrar başlıyor. Güzel, heyecanlı ve naif bir hikaye anlatıyoruz. İçinde olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Çok değerli ekip arkadaşlarımla güzel bir iş yaptığımıza inanıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Atlas karakterini canlandıran Furkan Andıç da herkesin hayatında birtakım yaralar olduğunu ve bu yaralarla mücadele etme şekillerinin de farklı olduğunu ifade etti.

Okul Müdürü Arif'i canlandıran Cengiz Bozkurt da toplumun duygusal ortaklık yaşayabileceği bir hikayeyi TRT aracılığıyla sunduklarını belirtti.

Gelenekçi bir eğitimciye hayat verdiğini söyleyen Bozkurt, "Benim için hikayenin en çekici kısmı, marjinal karakterler değil, toplumun çok büyük kesimiyle ortaklık kurabileceğim, baba-oğul ilişkisinde kendilerini bulabilecekleri ve duygusal ortaklık yaşayabilecekleri bir hikayeyi TRT aracılığıyla sunacağız." dedi.

Bekir karakterini canlandıran Kerem Arslanoğlu ise dizide merak uyandıran bir hikaye olduğunu vurguladı.

Basın açıklamalarının ardından Atlas'ın yıllar sonra öğrenciyken ayrıldığı lisede matematik öğretmeni olarak göreve başlaması sonrası yaşananların anlatıldığı dizinin izlenmesine geçildi.

Senaryosu Erkan Birgören tarafından kaleme alınan, yönetmenliğini Ender Mıhlar'ın üstlendiği dizi yeni bölümüyle 6 Nisan Çarşamba akşamı saat 20.00'de TRT 1 ekranlarında olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title