Haberler

Tosya'nın En Yüksek Tepesine 15 Metre Uzunluğunda Bayrak Direği Diken Köylüler Gönlere Türk Bayrağı...

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Sevinç ören köy halkı Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçik’e destek olmak için Bin 200 rakımlı yüksek tepeye 15 metre uzunluğunda direk dikerek göndere Türk Bayrağı çektiler.

Kastamonu'nun Tosya ilçesi Sevinç ören köy halkı Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e destek olmak için Bin 200 rakımlı yüksek tepeye 15 metre uzunluğunda direk dikerek göndere Türk Bayrağı çektiler.

İlçe merkezine 12 km mesafede bulunan ve 2017 nüfus sayımına göre 92 kişinin yaşadığı Sevinç ören köyü Türk Ordusuna ve Suriye'nin Afrin bölgesinde harekata katılan askerlerimize destek olmak için köy sınırları içinde yer alan Bin 200 rakımlı tepeye İstiklal Marşı söyleyerek Türk Bayrağı diktiler. Köy Muhtarı Recep Genç ve köylüler elbirliği ile yaklaşık 15 metre uzunluğundaki bayrak direğini yolu olmayan tepeye çıkarmak için 3 gün mücadele ettiler. İmkansızlıklara rağmen yılmadan yaklaşık 350-400 kg ağırlığındaki 15 metre uzunluğundaki direği köyün ve ilçenin en yüksek tepesine çıkardılar.

Bayrak direğinin dikileceği yeri tespit ettikten sonra gerekli hazırlıkları yapan köy Muhtarı Recep Genç köy halkını bayrağın gönlere çekileceği alana vatandaşları davet etti. Köy halkı ve çevreden gelen vatandaşların el birliği ile 15 metre uzunluğundaki bayrak direği dikilerek yere sabitlendi. Daha sonra 1.200 rakımlı yüksek tepeden vatandaşların tek bir ağızdan okudukları İstiklal Marşı ile Türk Bayrağı gönlere çekildi.

Bayrağın gönlere çekilmesi sonrası köy imamı duası ile ellerini semaya açan vatandaşlar Türk Ordusu muzafferiyeti için ve de Afrin'de şehit olan askerlerimiz ve gazilerimiz için dua ettiler.

Tören sonrasında Köy Muhtarı Recep Genç gazetecilere yaptığı açıklamada " Sevinç ören köyü ve çevre köylüleri olarak Ordumuza ve Afrin'de mücadele eden askerlerimize destek olmak için, dualarımızın onlarla birlikte olduğunu göstermek için bunu yaptık. Köyümüzde 92 kişi yaşamakta bizlerde askerimize destek olmak için tüm köy halkı gönüllü olarak Afrin'e gitmek için hazır ve emir beklemekteyiz" dedi.

Köylüler ise, "Ordumuza destek olmak ve Afrin'de mücadele eden askerlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için bugün böyle bir şey yaptık" dediler.

Sevinç ören köyü halkı daha sonra bin 200 metre rakım tepeden Türk Bayrağı altında hatıra fotoğrafı çektirerek hep bir ağızdan " Vatan bölünmez, Şehitler Ölmez" diyerek Afrin'e gitmek için Gönüllü Askerliğe hazır olduklarını haykırdılar. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Suriye Afrin Tosya Politika Güncel Haberler

title