Haberler

Torbacı Operasyonunda 62 Gözaltı

Güncelleme:

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Daire Başkanlığı tarafından yürütülen 'Torbacı' olarak adlandırılan uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonda 61 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma doğrultusunda Denizli merkezli 'torbacı' olarak adlandırılan uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonda Narkotik, Özel Harekat ve Asayiş şubelerine bağlı 300'e yakın polis, helikopter desteğinde 50 ayrı adrese baskın yaptı, 61 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında Aydın'da da bir kişi yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Daire Başkanlığı'nın da takip ettiği operasyon bugün sabah saatlerinde eş zamanlı yapıldı. Denizli Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat ve Asayiş Şube Müdürlükleri'nden 300'e yakın polisin katıldığı ve güneşin doğmasıyla başlayan operasyon kapsamında Karşıyaka ile Sevindik mahallelerinde 50 eve eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonu, polis helikopteri de kaçma ihtimali bulunan kişilere karşı havadan takip etti.

KAPILAR KOÇBAŞI İLE KIRILDI

Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut'un bölgeye gelip yönettiği operasyonda, şüpheli kişilerin evlerinin kapıları koçbaşı ile kırıldı, odalar didik didik arandı. Özel eğitimli Narkotik köpeği Poyraz da aramalara katılıp ev ve bahçelerde uyuşturucu aradı. Aralarında kadınların da bulunduğu toplam 61 kişi gözaltına alındı. Söz konusu adreslerdeki aramalarda 250 uyuşturucu hap, 1 kilogram esrar, uyuşturucu satışından elde edilen 6 bin TL, 6 ruhsatsız av tüfeği ve tabanca ele geçirildi. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bahçesinde toplanan şüpheliler otobüslere bindirilerek, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Devam eden operasyon kapsamında gözaltına sayısının artabileceği belirtildi. Öte yandan operasyon kapsamında Aydın'da da bir kişi yakalandı.

TORBACILARA ŞAFAK BASKINI

Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, operasyonun 'torbacı' denilen, sokakta uyuşturucu satanlara yönelik düzenlendiği ifade edip, "Operasyon saat 06.30'da, 300 personelle başladı. Operasyonu uyuşturucu satıcılarına yönelik yaptık. 61 kişiyi gözaltına aldık. Evlerde son aramalar yapılıyor. Çalışmalarımız devam edecek. Denizli halkının huzuru ve gençlerini, bu tür sorunlu maddelerden uzak tutmak ve kentimizi temiz, keyifli, düzenin sağlanmış olduğu bir il haline getirmek için operasyonlar sürecek. Bu konuda kararlıyız. Başarılı bir operasyon yaptık. Çalışmanın boyutu büyük olunca her türlü ihtimali göze almakta fayda var. Operasyonda kaçma ihtimali olan kişilere yönelik olarak ve personelin can güvenliği için havadan destek de alarak helikopter kullandık" dedi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Karşıyaka Denizli Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title