Haberler

Togo Kuleleri Hurda Karşılığı Yıkılıyor

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2019'da mahkeme kararıyla mühürlediği TOGO Kuleleri'nin yıkımını enkazdan çıkacak hurda karşılığında ihale edecek. Muhammen (tahmini bedel) bedeli 25 milyon 913 bin 416 TL seksen bir kuruş olan işin ihalesi belediye encümeni huzurunda 1 Eylül 2022'de Ankara Büyükşehir Belediyesi Binası, Belediye Encümen Salonunda yapılacak.

Mahkeme kararıyla 2019 Aralık'ta Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenen TOGO Kuleleri geri dönüşüm malzemeleri karşılığında yıkılacak. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 36. Maddesine göre kapalı teklif usulü ile enkazdan çıkacak hurda karşılığı yıkım işi ihalesi 1 Eylül 2022'de Ankara Büyükşehir Belediye binası içerisinde encümen tarafından yapılacak.

İhale şartlarına göre, muhammen bedeli yirmi 25 milyon 913 bin 416 TL seksen bir kuruş olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına alınmış işin muhammen bedelinin yüzde 3'ü tutarında geçici teminat mektubunun Ankara Büyükşehir Belediyesi veznesine veya Ankara Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na sunulması gerekiyor.

NE OLMUŞTU?

Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, Sinan Aygün'ün Eskişehir yolu üzerindeki 'TOGO Kuleleri' inşaatına ilişkin imar planı değişikliği onaylandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 5 yıl önce söz konusu inşaata ilişkin imar planı değişikliğine karşı 'kamu yararına aykırı olduğu' gerekçesiyle dava açtı. Gökçek'in 2017 yılında istifa etmesi ardından göreve gelen Mustafa Tuna döneminde, inşaatın imar değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi.

Mansur Yavaş'ın, 31 Mart'ta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra 16 Aralık 2019'da inşaat mühürlendi.

Danıştay 6. Dairesi de geçtiğimiz yıl TOGO Kuleleri inşaatının bulunduğu parseldeki imar değişikliğinin iptaline ilişkin Ankara Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesince verilen kararı onadı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500

Yorumlar (1)

adem :

Yıkmak çözüm mü? neden bitirip kullanıma açılmıyor zararı ne yani ?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title