Haberler

Togg tesislerinde ilk üretim gerçekleşti!

Güncelleme:

Bugün itibariyle Togg tesislerinde ilk üretim gerçekleşti. Seri üretim öncesi daha çok parça için üretim denemesi yapılacağı söylendi.

Togg, uzun bir süredir tesislerin inşası ve kurulumu ile uğraşıyor. Bu yılın son çeyreğine kadar da seri üretime geçmeyi hedefliyor. Böylece önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde, hatta iddiaya göre Mart ayında satışa başlayacak. Fakat Togg tesislerindeki ilk üretim bugün itibariyle gerçekleşti.

Togg robotları ilk üretim ile aracın gövdesini oluşturdu

Bu ay Togg'dan bir kaç farklı açıklama duyduk. Bunlardan en çok dikkat çekeni ise fabrika inşasında gelinen son noktaydı. Zira boya tesisinin yüzde 99 oranında tamamlandığını görüyoruz. Benzer bir şekilde gövde tesisi yüzde 97, montaj tesisi de yüzde 95 oranında tamamlandı. Yani çok yakında seri üretime geçilebilecek.

Nitekim bugün de bu doğrultuda Togg tesislerinde ilk üretim gerçekleşti. Tabii burada asıl amaç farklı parçalarla çeşitli deneme üretimleri yaparak seri üretime başlayana kadar olası problemleri ortadan kaldırmak ve sorunsuz bir üretim hattı elde etmek.

Togg'dan süper hızlı şarj ve fabrika müjdesi!

Konuyla ilgili yapılan açıklamada  bu ay içerisinde 208 robot ile parçalı denemelerin başlandığı söylendi. Tüm bunları göz önüne alacak olursak Kasım ayı civarında başlaması planlanan seri üretim sürecinde bir aksama yaşanmayacağı öngörülüyor.

Togg C-SUV özellikleri

ÖzelliklerAçıklanan verilerMotor160 KW/ 320 KWBeygir gücü215 HP/430 HP0-100 hızlanma7.6 sn/ 4.5 snMenzil300 km/ 500 kmOtonom sürüş3. seviyeAks açıklığı2890 mmEuro NCAP5 yıldız hedefleniyorMotor seçenekleriArkadan çekiş/ Dört çekerBatarya seçenekleri2 PaketŞarjRapid şarj teknolojisi

30 dakika altında tam dolum

ModelAraç tipiTanıtım tarihiBeklenen çıkış tarihiMotorTogg SUVC-segment SUV27 Aralık 20192023 ilk çeyrekElektrikliTogg SedanC-segment Sedan27 Aralık 20192024 3 ile 4. çeyrekteElektrikliTogg Hatchback–Bekleniyor2030'a kadarElektrikliTogg Kompakt SUVB-segment SUVBekleniyor2030'a kadarElektrikliTogg MPV–Bekleniyor2030'a kadarElektrikli

Togg'un Gemlik'te kurulan tesisini gezdiğimiz ve üretimi yapan robotlara yakından baktığımız videoyu izlemek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Güncel

Aralık TOGG Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title