Haberler

Tika'dan Burundi'ye 43 Ton Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), kuraklık ve El Nino’nun sebep olduğu açlık kriziyle mücadele eden Doğu Afrika ülkesi Burundi’ye 43 ton gıda yardımında bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), kuraklık ve El Nino'nun sebep olduğu açlık kriziyle mücadele eden Doğu Afrika ülkesi Burundi'ye 43 ton gıda yardımında bulundu.

Doğu Afrika'da yaşanan El Nino ve ani iklim değişikliği nedeniyle Burundi'nin 18 bölgesinde acil gıda yardımına ihtiyaç duyulması ve Burundi Hükümetinin bu hususta Türkiye'den destek talep etmesi üzerine TİKA harekete geçti. Ülkenin en kuzeyinde bulunan Kirundo bölgesinde yaşayan halka gıda yardımında bulunan TİKA, bu kapsamda mısır unu, pirinç, fasulye, tuz, sıvı yağ ve şekerden oluşan toplam 43 ton gıda malzemesini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Burundi İnsan Hakları ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş birliğinde Kirundo bölgesi merkezi ile bu bölgeye bağlı Busoni ve Bugabira şehirlerinde gerçekleştirilen gıda dağıtımlarında Bakanlık yetkilileri, Kirundo Bölgesi Vali Yardımcısı, söz konusu il belediye başkanları, TİKA yetkilileri ve basın mensupları hazır bulundu. Resmi yetkililer açıklamalarında TİKA'nın en ihtiyaç duyulan zamanda gerçekleştirdiği gıda yardımından ötürü müteşekkir olduklarını ve Türkiye ile kalkınma projeleri kapsamında işbirliğini geliştirmek arzusunda olduklarını iletti.

Yardımdan bin 300 aile faydalandı

TİKA tarafından gerçekleştirilen gıda yardımından Burundi İnsan Hakları ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca tespit edilen bin 300 aile faydalandı. Gıda yardımları zor koşullar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan halk tarafından sevinçle karşılandı. Ayrıca gıda paketi içeriğinin çeşitli olması ve temel ürünleri içermesi halkı memnun ederken, diğer yardım kuruluşlarının tek tip ürün temin etmesinin ihtiyaçları tam olarak karşılayamadığı ifade edildi. TİKA'nın gıda yardımından El Nino hava hareketlerinden kaynaklı yağış gecikmesi ve kuraklık nedeniyle hasat alınamayan bölgelerde yaşayan yaklaşık 7 bin kişinin faydalanacağı tahmin ediliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burundi Türkiye Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title