Haberler

Tesla olmadan Supercharger kullanılabilen yeni ülkeler açıklandı

Güncelleme:

Non-Tesla Supercharger Pilot programına yeni ülkeler eklendi. Böylece Tesla olmadan Supercharger kullanılabilen yeni ülkeler açıklandı

Tesla'nın elektrikli araçları için geliştirdiği Supercharge istasyonları, elektrikli araç dünyasında oldukça popüler. Bu şarj istasyonlarının Tesla olmayan araçlar tarafından da kullanılabilmesi için başlatılan pilot program genişletildi.

Bu kapsamda daha önce Hollanda, Norveç ve Fransa'daki belirli istasyonlarda geçerli olan Non-Tesla Supercharger Pilot programı, artık İngiltere, İspanya, İsveç, Belçika ve Avusturya'da kullanılabiliyor.

Tesla olmadan Supercharger kullanmak mümkün

Belçika ve Almanya'daki Tesla kullanmayan elektrikli araç sahipleri, yalnızca Supercharger'ların açık olduğu bir ülkeye seyahat ettiklerinde bu hizmetten yararlanabiliyordu. Belçika'nın programa dahil edilmesiyle birlikte tuhaf bir durum oluştu: Almanya'daki elektrikli araç sahipleri, Tesla Supercharge istasyonlarını yurt dışında kullanabiliyor, ancak yurt içinde bu hizmetten yararlanamıyor.

Şarj istasyonlarındaki en büyük sorunların başında, farklı bağlantılar geliyor. Kuzey Amerika'daki Tesla modelleri ve Supercharger'ların çok büyük bir kısmı Avrupa'daki tüm EV'lerin (Tesla dahil) desteklediği CCS2 standardını kullanmıyor, bunun yerine Tesla'nın tescilli şarj fişi kullanılıyor.

Türkiye'de ilk: Türkçe Tesla kullandık

Daha kötüsü, Kuzey Amerika'daki diğer elektrikli araçlar genellikle CCS1 bağlantısına sahip . Nissan Leaf gibi araçlar ise CHAdeMO standardına güvenerek işleri daha da karmaşık hale getiriyor. Bu şarj programını ABD'de genişletmek isteyen Elon Musk farklı bağlantılar için nihayet açıklama yaptı.

Musk geçen hafta Financial Times ile yaptığı röportajda, ABD Supercharger istasyonlarına diğer elektrikli araçlar tarafından kullanılan, standartlaştırılmış konektörler eklemeyi planladıklarını söyledi.

Pilot ülkelerden birinde yaşıyorsanız, Tesla uygulamasını kullanarak ağdan yararlanabilir ve Tesla kullanmıyor olsanız dahi elektrikli aracınızı hızlı bir şekilde şarj edebilirsiniz. Tesla dışındaki araçlardan elektriğe ek ücretlerde alınabileceği belirtiliyor.

– Tesla olmadan Supercharger kullanma imkanı sunulması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: Shiftdelete / Güncel

Belçika Almanya Tragger Pilot Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title