Haberler

Terör örgütü DEAŞ'a karşı uluslararası koalisyon toplantısı Fas'ta başladı

Güncelleme:

ABD öncülüğündeki terör örgütü DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonunun bakanlar toplantısı Fas'ta başladı.

ABD öncülüğündeki terör örgütü DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonunun bakanlar toplantısı Fas'ta başladı.

Fas'ın Marakeş kentinde dışişleri başta olmak üzere bakanlar düzeyinde başlayan toplantıya Türkiye'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katılırken, Kovid-19 tedavisi gören ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in yerine ise ABD'den Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Victoria Nuland iştirak ediyor.

Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in ortak davetiyle düzenlen toplantıya, 50'si dışişleri bakanı ve bakan düzeyinde olmak üzere 80 ülke katılıyor.

Fas Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda, Afrika'dan 15, Avrupa'dan 37, Amerika'dan 2, Asya'dan 7, Arap dünyasından 13 ülke ile iki gözlemci ülkenin yanı sıra Arap Birliği, Avrupa Birliği, Interpol, NATO ile Sahil-Sahra Devletleri Topluluğu (CEN-SAD) kurumlarının temsilcileri de yer alıyor.

Öte yandan bakanlıktan daha önce yapılan yazılı açıklamada Marakeş kentinde düzenlenen toplantının Afrika kıtası başta olmak üzere Orta Doğu ve diğer bölgelerdeki "terör tehdidine" odaklanacağı belirtilmişti.

Açıklamada, "Uluslararası koalisyon, aylar önce 'Africa Focus Group' adı altında Afrika'ya odak grubunun kurulduğunu açıklamıştı. Bu aşamanın Marakeş Toplantısı'nda ele alınması ve Afrika'da artan aşırılıkçılıkla mücadele için ek direktifler ve somut cevaplar alınması bekleniyor." ifadeleri kullanılmıştı.

ABD öncülüğünde 2014'te kurulan DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun bünyesinde 84 ülke ile dünyanın çeşitli bölgelerine ait uluslararası kuruluş bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title