Haberler

Temizlikte Örnek Köy

Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Hacıağalar köyü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen "Temiz Türkiye'm" yarışmasında ülkenin en temiz ikinci köyü seçildi.

Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Hacıağalar köyü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen "Temiz Türkiye'm" yarışmasında ülkenin en temiz ikinci köyü seçildi.

İl Özel İdaresi ve KÖYDES Kaynakları'nın verimli bir şekilde kullanılmasıyla tüm alt yapı hizmetleri tamamlanan Hacıağalar Köyü, çevre düzenlemesi, cadde ve sokaklarının temizliği ile Türkiye'ye örnek oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlediği yarışmada ikinci en temiz köy unvanını alan Hacıağalar Köyü'ne, düzenlenen törenle çevre beratı takdim edildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, ilköğretim öğrencileri tarafından çevre andı okundu. Törende konuşan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, kentteki örnek köylerin sayısının her geçen gün arttığını söyledi. "Biz köylerimizi şehirleştirmeye çalışıyoruz" diyen Kocatepe, şöyle konuştu:

"Bununla ilgili güzel örneklerde her geçen gün birer birer artıyor. Bundan sonra artık köylerimiz köy olmaktan çıkarak, onlara sağlanan alt yapı hizmetleri, köylümüzün kendi gayreti, kendi imkanlarıyla konutlarını, evlerini tarımsal tekniklerini geliştirmesiyle artık köylerimiz şehirleşiyor. Her gün buna yeni bir örnek ekleniyor. Hükümetimizin ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın temel prensibi de, temel hareket noktası da köylerimizin şehirleşmesi yönünde. Zaten Kahramanmaraş'ımız da yakında büyükşehir olacak ve köy tabirimizde geçmişte kalan nostaljik bir isim ve ifade olarak kalacak Hacıağalar köyümüz için. Bu köyümüzde Kahramanmaraş'ın bir semti olarak yaşamını daha kaliteli bir şekilde devam ettirecek."

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sayim Ata ise, gelecek nesillere daha güzel yaşam alanları bırakmak için herkesin sorumlu hareket etmesi gerektiğini belirtti. Ata, "Bu güzel memleket bizim. Havasını bizler soluyor, suyunu bizler içiyor, toprağında bizler tarım yapıyor, doğasında ve ormanlarında bizler geziyoruz. Dolayısıyla bu güzelliklere ve nimetlere de bizlerin sahip çıkması lazım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kocatepe tarafından köy muhtarı Hacı Taşdemir'e çevre beratını verdi. Kocatepe, İl Özel İdaresi'ndeki başarılı çalışmaları dolayısıyla da Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Güngör'e plaket ve teşekkür belgesi verdi. Araştırmacı Yazar ve Çevre Derneği Başkanı Serdar Erdoğanyılmaz ise çevre temizliğinin okullardan ve camilerden başlayacağını belirterek temiz köyün oluşmasına katkı sağlayan köy imamına altın taktı.

Tören, halk oyunları gösterisi ve ikramlarla son buldu. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title