Haberler

TEL ABYAD - Mehmetçik eli tetikte Barış Pınarı bölgesinde güvenliği tesis ediyor

Güncelleme:

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütlerinden temizlediği Tel Abyad ilçesinde yoğun önlemler alarak güveliği ve huzuru sağlıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ( Tsk ), Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütlerinden temizlediği Tel Abyad ilçesinde yoğun önlemler alarak güveliği ve huzuru sağlıyor.Mehmetçik, Fırat Nehri'nin doğusunda, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan ve 13 Ekim 2019'da terör örgütü YPG/PKK'dan kurtardığı Tel Abyad ilçesinde görevini sürdürüyor.Terör saldırılarına karşı ilçedeki sivillerin can güvenliğine öncelik veren TSK unsurları, ilçede kritik bölgelere kurduğu yol kontrol noktalarında eli tetikte nöbet bekliyor.AA muhabirleri, Barış Pınarı Harekatı bölgesinde güven ve huzur ortamını sağlayan Mehmetçiğin Tel Abyad ilçe merkezinin giriş noktalarında uyguladığı yoğun önlemler ve denetimler ile komandoların zorlu eğitimlerini görüntüledi.Tel Abyad'ın giriş ve çıkışlarında durdurulan araç ve siviller ilk olarak ruhsat ve kimlik taramasına tabi tutuluyor. Araçlar daha sonra TSK'nın bomba arama köpeği tarafından da didik didik aranıyor.Şüpheli kişiler veya araçta patlayıcı tespit edilmesi durumda ilgili kolluk kuvvetleri ve bomba imha ekipleri devreye giriyor.Komandolar eğitimlerle göreve hazırlanıyorTürkiye'nin Suriye'de terörle mücadelede sağladığı başarının önemli mimarlarından olan komandolar, dünya standartlarının üzerinde eğitim görüyor.Tel Abyad ilçesinde komando eğitim yerleşkelerinden biri olan 11. Komando Tugayı'nın Özel Eğitim Merkezi'nde dağcılık, özel engel parkuru, keskin nişancı atış eğitimi ve tank avcılığı eğitimi veriliyor.Suriye sahasında terör örgütlerine yönelik operasyonlarda büyük başarılan kazanan komandoların dayanıklılığını artırmaya yönelik eğitimlerde tahta perde iniş, koşu parkurları, mekik ve şınav alanları, engelli atlama yerleri, tırmanma ve sürünme faaliyetleri icra ediliyor.Komando Dağcılık ve Özel Engel Parkuru, komando kolunun arazide karşılaşabileceği her türlü engele rağmen dağcılık teknikleriyle ilerleyebilmesini sağlıyor.Sızma parkurunda gerçek mühimmatla eğitimSpor alanındaki fiziki eğitimden sonra savaş sahasının gerçek koşullarını andıran sızma parkuru eğitimi başlıyor.Burada muharebe sahasının gerçek şartlarını canlandırmak için komandolar, gerçek mühimmat, yoğun dumanlı sis bombası ile el yapımı patlayıcı kullanıyor.Keskin nişancı eğitimiYerli ve milli keskin nişancı silah ve mühimmatlarının kullanıldığı eğitimlerde keskin nişancı timleri, 600, 800, 1000 ve 1200 metre mesafede bulunan hedefleri imha ediyor.Tank avcılık eğitimiTürk komandolar için saha koşullarından dolayı en zorlu alanlardan biri olan tank avcılığı eğitimi de veriliyor.Yüksek kondisyon ve dayanaklığa sahip olan komandolara, muharebe sahasında tespit edilen "düşman tankın" imhası için sahada mevzilenme ile tank mürettebatının esir alınması ve harp esirlerine karşı yapılacak işlemler öğretiliyor.Eğitimlerini tamamlayan komando kolu, kumanda tugayı üs bölgesinde komando andı içiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Barış Pınarı Harekatı TSK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title