Haberler

Teknolojik altyapıya sahip bu meslek lisesi, depremzede bölgesi için üretime geçti

Güncelleme:

Teknolojik altyapıya sahip bu meslek lisesi, depremzede bölgesi için üretime geçti Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan Mimar Sinan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, fabrika gibi afet bölgesine soba üretti.

Teknolojik altyapıya sahip bu meslek lisesi, depremzede bölgesi için üretime geçti

MARDİN - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan Mimar Sinan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, fabrika gibi afet bölgesine soba üretti. Şimdi ise deprem bölgesinden başka illere geçiş yapan öğrencilere gittikleri okulların ihtiyacı için sıra ve masa üretiyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan Mimar Sinan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi tıpkı bir fabrika gibi üretim yapıyor. İçeresinde birçok üretim alanı bulunan okul, Güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyüklerinden birisi olma özelliğine sahip. Kahramanmaraş merkezli depremlerde afet bölgelerinde ihtiyaç olarak görülen soba üretimi ise bu okuldan sağlandı.

Bakanlık, il ve ilçe müdürlüklerinin destekleriyle üretimi sağlanan çadır içi ve çadır dışı sobalar afet bölgelerine ulaştırıldı. Afet bölgelerinden gelen öğrencileri kabul eden okulların ihtiyaçları ise bu okulda üretilmeye ve karşılanmaya devam ediyor.

"Okulumuzu teknolojik alt yapısının iyi olmasından dolayı kısa süre istenilen her şeyi üretebilmekteyiz"

Mimar Sinan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bülent Yıldız, okullarının teknolojik alt yapısının gelişmiş olduğunu ve istenilen eşyaları üretebilecekleri belirterek, okulun kamu kurum ve kuruluşlarına, özel sektörde bulunan firmalara kendi döner sermayesiyle üretimde bulunmakta olduğunu ifade etti.

Ülkenin yaşadığı afet olayının hemen ardından okulun bakanlığın ve il, ilçe müdürlüklerinin katkılarıyla çadır içi ve çadır dışı olmak üzere soba üretimi yaptığını hatırlatan Yıldız, "Bu soğuk havalarda vatandaşlarımıza katkı sağlamak adına öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz gece gündüz vardiyalı şekilde çalıştılar. Şu anda da okullarımızın ihtiyaçları doğrultusunda okul sırası ve masası üretimlerimiz devam etmektedir" dedi.

Afet bölgesinden il ve ilçelere aktarılan öğrencilerin bulunduğu okullarda artan ihtiyaçları karşılamak adına bakanlığın desteğiyle ellerinden geldiği kadar çabaladıklarını söyleyen Yıldız, "Biz yaklaşık üç gün gibi bir sürede iki vardiya şeklinde 305 adet çadır içi ve çadır dışı soba üretimi yapıp gönderdik. Okulumuz Güneydoğu'nun en büyük okullarından bir tanesi olmasıyla 2 bin 508 öğrencimiz bulunmaktadır. Okulumuzu teknolojik alt yapısının iyi olmasından dolayı kısa süre istenilen her şeyi üretebilmekteyiz" diye konuştu.

"Devletimizin başı sağ olsun"

Mimar Sinan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi İsmail Aydoğan, hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunarak, "Öncelikle devletimizin başı sağ olsun depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Burada biz afet bölgelerine çadır içi ve çadır dışı soba üretimi yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Öğrencilerden Abdurrahman Seyrek ise, "Burada sıra ve masalar üretiyoruz. Onlara kaynak yapıyoruz. Burada bütün metal işlemleri yapabiliyoruz. Afet bölgesine soba yaptık, onları gönderdik" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Lisesi Meslek Lisesi Mimar Sinan Kızıltepe Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title