Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi, ilçenin geçmiş tarihini aydınlatacak olan "Osmanlı Döneminde Nüfus Defterlerinde Çorlu" ve "Osmanlı Döneminde Temettuat Defterlerinde Çorlu" isimli kitapları bastırdı.

Çorlu Belediyesi, ilçenin geçmiş tarihini aydınlatacak olan "Osmanlı Döneminde Nüfus Defterlerinde Çorlu" ve "Osmanlı Döneminde Temettuat Defterlerinde Çorlu" isimli kitapları bastırdı.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde belediye tarafından bastırılıp yayına başlatılan "Osmanlı Belgelerinde Çorlu" isimli kitabın ardından serinin ikinci ve üçüncü kitaplarının da hazırlandığını söyledi.

Baysan, "Osmanlı Belgelerinde Çorlu" adlı eserin kamuoyunda büyük ilgi çektiğine ve gelecek nesillere Çorlu'nun tarihi hakkında kaynak olacak eserler ortaya koymaya devam edeceklerini belirterek, "Basımı tamamlanarak tanıtımları yapılacak olan bu eserler halka ışık tutacak. Sahasında uzman bir ekip ve akademisyenler tarafından araştırma-inceleme sonucu hazırlanan bu kitaplar için nüfus ve temettuat defterleri Başbakanlık Osmanlı Arşivi'nden dijital olarak temin edilerek defterler içerisinden Müslüman nüfusun tam olarak tespiti, sayım ve vergi kayıtları ile gayrimüslim nüfusun yer ve lakap olarak belirlenmesi söz konusudur." dedi.

Ergene'de geri dönüşüm ve ambalaj atığı eğitimi

Ergene ilçesindeki okullarda geri dönüşüm ve ambalaj atığı eğitimi veriliyor.

Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2017-2018 eğitim öğretim yılı için planlanan "Geri Dönüşüm ve Ambalaj Atığı" konulu bilgilendirme seminerlerine okullarda verilen eğitimlerle devam ediyor.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ilçe genelinde yapılan eğitimlerde ambalaj atık yönetim planı kapsamında, ilköğretim 3-4 ve 5'nci sınıf öğrencilerinin ambalaj atıkları konusunda bilgilendirildiğini kaydetti.

Çorlu'da zabıta denetimleri

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezi ile semt pazarlarındaki esnafları denetliyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zabıta ekiplerinin ilçe merkezinde ve semt pazarlarında faaliyet gösteren esnafları denetlediğini söyledi.

Yapılan denetimlerde ilçe merkezindeki esnafların dükkanlarındaki ruhsat, çalışma belgesi ve diğer evraklarının incelendiğini ifade eden Sarıkurt, "Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekipler, ilçe merkezimizde bulunan ve faaliyetlerine devam eden esnafları farklı açılardan denetliyor. Yapılan incelemeler sonucu eksiği bulunan iş yerlerine gerekli cezalar uygulanarak evraklarını tamamlamaları konusunda uyarılar da yapılıyor. Ekiplerimiz ayrıca, semt pazarlarındaki esnafları da denetleyerek kantarları ve ölçü aletlerini inceliyor." şeklinde konuştu.

Sarıkurt, denetimlerin yeni yıldan sonra da artarak devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Ünal Çorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title