Haberler

Tekirdağ'da tapularını alamadıklarını iddia eden site sakinleri suç duyurusunda bulundu

Güncelleme:

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, tapularını alamadıklarını ve müteahhitlerin kendilerini dolandırdığını öne süren site sakinleri, suç duyurusunda bulundu.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, tapularını alamadıklarını ve müteahhitlerin kendilerini dolandırdığını öne süren site sakinleri, suç duyurusunda bulundu.

Kızılpınar Mahallesi'ndeki bir sitenin sakinleri, 15 yıl önce başlatılan bir projeden satın aldıkları dairelerin bazılarının tapusunun üzerinde şerh veya ipotek olduğunu, bazılarının birden fazla kişiye satıldığını iddia etti.

Söz konusu kişiler Çerkezköy Adliyesi'ne gelerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan site sakinlerinden Abdülbasit Yazıcı, proje sahibi şirket ile 2009 yılında sözleşme yaptığını ve 2019 yılında da kalan son borcunu ödediğini söyledi.

Firma sahibinden kaşeli "borcu yoktur" yazısını da aldığını anlatan Yazıcı, "Anahtarları, senetlerimi teslim aldım. Tapuya gidelim dediğimde '2 ay sonra vereceğiz' dediler. Buna rağmen 3 yıldır bekliyorum. Telefonlarına ulaşamıyorum. Siteyi devralan bir müteahhit toplantı yaparak 'bütün eksikleri ben gidereceğim tapularınızı ben vereceğim' dedi. Biz de kendisine güvendik ve 1 yıl da öyle bekledik." dedi.

Bu müteahhidin de siteyi başka bir müteahhide devrettiğini vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bu kişiye 'Daireleri biz satın aldık tapularını bekliyoruz' dediğimizde, 'Ben sizi tanımıyorum. Bunları ben aldım. Bunların üzerine su için' dedi. Bu şekilde mağdur edildik. Son çare hukuka, adalete başvurduk. Dosyalarımızı avukata verdik. İhtiyati tedbir koyduk dairelerin üzerine. Fakat dairelerin bir banka tarafından hacizli bir şekilde satışa çıkarıldığını duyduk. Bu vesileyle çok mağduruz. Ben ve sitede bulunan diğer bütün arkadaşlar mağdur. Tapusunu alanlar bile mağdur. Vadedilen sosyal alanlar, parklar, bahçeler hiçbirisi yapılmamış, dairelerimiz eksik. Firma yetkililerine ulaşamıyoruz. Kendi aralarında tüm dairelere haciz koymuşlar."

Kaynak: AA / Güncel

Çerkezköy Adliyesi Kızılpınar Çerkezköy Tekirdağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title