Haberler

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlaması

Güncelleme:

Tekirdağ'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında yelkenciler ve römorkörler gösteri yaptı.

Tekirdağ'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında yelkenciler ve römorkörler gösteri yaptı.

Bayram dolayısıyla deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakıldı.

Ardından Tekirdağ Yelken ve İhtisas Kulübü'nde düzenlenen törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Tören yelkenciler ve römorkörlerin gösterileri ile devam etti. Römorkörlerin, yelkencilerin arkasından havaya su püskürtmesi ilgiyle izlendi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü dalgıç polisleri su altından Türk bayrağı çıkardı.

Vali Aziz Yıldırım, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin denizlerde de güçlü olması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla gerçekleşen denizcilikteki gelişmelerin kendilerini sevindirdiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Dünya denizlerinde bizim var olduğumuzu gösterebilmek için, burada Tekirdağ'ımızda faaliyet gösteren limanlar, tekne sahiplerine de teşekkür ediyorum. Türkiye'nin en büyük transit ihracat konteyner limanının burada olması Tekirdağlı olarak bizleri gururlandırıyor. Arkamızda görülen Ceyport Limanı'nın günden düne büyüyor olması, Türkiye'nin gerek ihracatına gerek ithalatına gerekse de yolcu taşımacılığına büyük faydası olacağı kanaatini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bütün bu gelişmeler gösteriyor ki denizcilikte artık biz de varız. Gelecekte Türkiye sadece kara vatanda değil mavi vatanda da güçlenerek, var olmaya devam edecektir." dedi.

Tekirdağ Yelken ve İhtisas Kulübü sporcuları Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla gün boyunca düzenlenecek yarışlarda mücadele edecek.

Programa Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç, Tekirdağ Liman Başkan İrfan Kızıltaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal ve yelken kulübü temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
title