TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeleri Bursa'da
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Meclis çatısı altındayız, kanun düzenlemeleri yapıyoruz ama biliyoruz ki bu düzenlemeler kadınla ilgili meselelerde tek başına yeterli olmuyor.
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Meclis çatısı altındayız, kanun düzenlemeleri yapıyoruz ama biliyoruz ki bu düzenlemeler kadınla ilgili meselelerde tek başına yeterli olmuyor. Zihinsel dönüşümü de gerektiriyor. O yüzden biz de Meclis çatısı altından çıkıp sahalara iniyoruz." dedi.
Komisyon bünyesindeki "Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyonu"nun Bursa ziyareti kapsamında kente gelen Katırcıoğlu, Alt Komisyon Başkanı AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ile Bursa Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından hayat geçirilen "Bereketlim Doğal Ürün Satış Marketi ve Restoranı"nda incelemelerde bulundu.
Katırcıoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu olarak 2009 yılından beri kadının her alanda güçlenmesi, ülkenin geleceği için taşın altına elini koyması noktasında çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.
- "Meclis çatısı altından çıkıp sahalara iniyoruz"
Bu anlamda yaklaşık bir yıl önce kırsaldaki kadınların sorunlarını tespit edebilmek, girişimcilik yönünde önlerini açabilmek adına alt komisyonu oluşturduklarını vurgulayan Katırcıoğlu, şöyle devam etti:
"Yerelde bizzat bu çalışmalarınızı yerinde görmek istedik. Diğer kadınlara da örnek olması noktasında bu ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Meclis çatısı altındayız, kanun düzenlemeleri yapıyoruz ama biliyoruz ki bu düzenlemeler kadınla ilgili meselelerde tek başına yeterli olmuyor. Zihinsel dönüşümü de gerektiriyor. O yüzden biz de Meclis çatısı altından çıkıp sahalara iniyoruz. Doğru bir yol haritası oluşturmak için kadınlarımızla, erkeklerimizle, engellilerimizle, yaşlılarımızla, çocuklarımızla bir araya geliyoruz, sorunlarını dinliyoruz. Her bir kadınımız en az erkeğimiz kadar güçlü, kuvvetli, bilgi ve donanıma sahip. Bunu 15 Temmuz'da gördük. Darbe girişimine karşı durduğunu bizzat gördük. Biz diyoruz ki kadınımızla erkeğimizle beraber ülkemizin ekonomisine beraber katkı sunalım. 21 köy derneği kadın derneğinin bir federasyon oluşturması bizim genetiğimizde olan imece ruhunu tekrar ortaya çıkarmış olması bu federasyonun artı özelliğidir."
Katırcıoğlu, Bursa Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu gibi oluşumların Türkiye'nin birçok kentinde örneklerinin olduğuna işaret ederek, "Raporumuz bir aya kadar yayınlanacak. Yönetmelik düzeyinde bazı düzenlemelere ihtiyacımız var. Ama şunu gördük ki markalaşma, standardizasyon ve pazarlama noktasında kadınlarımızın rehberliğe ihtiyacı var. Girişimcilik anlamında bir kılavuzluğa ihtiyacı var. Bu anlamda da deneyim paylaşımları, teşvikler ve desteklerin sağlanması gerektiğini görüyoruz." ifadesini kullandı.
- "Kadınlar hem üretiyor hem de ürettiklerini pazarlıyor"
Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyonu Başkanı Emine Yavuz Gözgeç de Bursa Üreten Kadın Dernekleri Federasyonunun kurulmasının önemini vurgulayarak, "Kadınlar hem üretiyor hem de ürettiklerini pazarlıyor. Yerel yönetimler ve ilgili kurumlar da kadınlarımıza destek veriyor. Bu en güzel örneğini burada görüyoruz." dedi.
Vali Yardımcısı Ergun Güngör ise kadınların bir araya gelerek oluşturduğu tesisin bir süre önce açıldığını anımsatarak, "Amacımız köylerde üreten kadınların bu ürünlerini değerlendirmesi. Kapanan köy okulu binalarını onların hizmetine sunduk. Oralarda üretim yapılıyor. Kadınlarımız ne kadar güçlü olursa bu toplum da o kadar güçlü olur." değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından işletmeyi gezen heyet, daha sonra kadınların yaptığı yemeklerin tadına baktı.