Haberler

Son Dakika | TBMM Başkanı Şentop, "Kadir Bilmek..." belgeselinin gösterimine katıldı

Güncelleme:

Son dakika haberi: TBMM Başkanı Mustafa Şentop, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Kadir Topbaş'ın tüm kentin halen istifade ettiği pek çok eserde imzası bulunduğunu belirterek, "Yaptığı hizmetlerle taraflı tarafsız bütün İstanbulluların takdirini kazanmış kıymetli bir belediye başkanıydı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Kadir Topbaş'ın tüm kentin halen istifade ettiği pek çok eserde imzası bulunduğunu belirterek, "Yaptığı hizmetlerle taraflı tarafsız bütün İstanbulluların takdirini kazanmış kıymetli bir belediye başkanıydı." dedi.

Şentop, Kadir Topbaş'ın vefatının 1. yılı dolayısıyla hazırlanan "Kadir Bilmek..." adlı belgesel filmin Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) gösterimine katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik öncesi Şentop, AKM girişindeki Topbaş'la ilgili sergiyi gezerek, davetlilerle fotoğraf çektirdi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, sergideki fotoğraflar hakkında bilgi verdi.

Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybeden Topbaş'ın, herkesin gönlünde güzel izler bırakmış müstesna bir insan olduğunu dile getiren Şentop, vefa gereği kendisini ilk belediye başkanlığı yaptığı Beyoğlu'nda anmanın önemli bir hatırlama olacağını kaydetti.

Merhum Kadir Topbaş'ın İstanbul'a hizmete 1999'da Beyoğlu'nda belediye başkanlığıyla başladığını, daha sonra büyükşehir belediye başkanı olarak 14 yıl İstanbullulara hizmet ettiğini hatırlatan Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O, bir insanın dünyevi anlamda edinebileceği bütün payeleri edinmenin mazhariyetine erişmiş değerli bir insandı. Yaptığı hizmetlerle taraflı tarafsız bütün İstanbulluların takdirini kazanmış kıymetli bir belediye başkanıydı. Kişiliği, duruşuyla kendini saydırıp sevdirerek, Kadir Topbaş'lıktan Kadir ağabeyliğe terfi etmişti. Ağabey olmak ve ağabey olarak anılmak; makam koltuğundan kalkıp, zengin-fakir, yaşlı-genç, kadın-erkek fark etmeksizin herkesin derdini dinleyip, mutluluğuna ortak olup, gönüllere girebilmekle mümkündür. Merhum Kadir ağabey de bunu başarabilmiş nadir insanlardandır."

Şentop, Topbaş'ın vazifeye başlar başlamaz Beyoğlu'nda kapsamlı bir dönüşüm başlattığını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de yaptığı çalışmalarla İstanbulluların gönlünde taht kurduğunu söyledi.

Şentop, "İstanbul'un bütün altyapısına, yeşil alanlarına, ulaşım ağına, kültürel kimliğine yapılan yatırımlar sayesinde, İstanbullular bir metropolde yaşamanın ayrıcalığını hissetmeye başlamışlardır. Merhum Kadir ağabeyin bütün İstanbul'un halen istifade ettiği pek çok eserde imzası vardır. Dünya durdukça bu istifade devam edecek, inanıyoruz ki amel defterine hayırlar, sevaplar yazılmaya devam edecektir." diye konuştu.

"Sıcakkanlı, nezaket sahibi, ince düşünceli bir insandı"

Kadir Topbaş'ın oğlu Hüseyin Ersan Topbaş da babasını anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini ifade ederek, "Sıcakkanlı, nezaket sahibi, ince düşünceli bir insandı. Bizle çok güzel bir bağ kurmuştu. Özlemle onu anıyoruz. Hakikaten babam, kendini halka adamış, halka hizmet etmenin Hakk'a hizmet olduğunu şiar kabul etmişti. Bizler ailesi olarak ondan ayrı ve uzak kalsak da onun yaptığı icraatlarla hep gurur duyduk." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Şentop Kadir Topbaş İstanbul Beyoğlu Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title