Haberler

Tayvan'da hayvanseverlerden protesto

Güncelleme:

Tayvan'ın Hsinchu kentindeki Leofoo Village eğlence parkı ve konaklama tesisine Meksika'dan 3 yeni zürafanın alınmak istenmesi üzerine hayvanseverler, zürafaların ülkeye alınmaması adına protesto düzenleyerek, Tayvan Orman Bakanlığı'ndan bu karara izin verilmemesini istedi.

Tayvan'ın Hsinchu kentinde yer alan Leofoo Village isimli eğlence parkı ve konaklama tesisine Meksika'dan 3 yeni zürafanın alınması istendiğini öğrenen hayvanseverler, duruma tepki göstererek Leofoo Village işletmesine karşı protesto düzenledi. Düzenledikleri protestoda hayvanseverler, olaya ilişkin Tayvan Orman Bakanlığı'ndan zürafaların ülkeye alınmasına izin vermemesini gerektiğini ifade etti. Arlarında Tayvan Hayvan Eşitliği (TAEA) derneği üyelerinin de bulunduğu hayvanseverlerden oluşan topluluk yaptıkları ortak basın açıklamasında, sözü geçen tesisin 2021 yılı Ekim ayında 3 zürafayı Tayvan'a almak için izin başvurusu yaptığını ve Tayvan Orman Bakanlığı'nın kesinlikle bu duruma onay vermemesi gerektiğini kaydetti. Hayvanseverler, aynı tesisin 1976 yılından bu yana sürekli olarak hayvan haklarının ihlali konusunda gündeme geldiğinin de altını çizdi. TAEA derneği tarafından yayınlanan raporda, Leofoo Villiage'ın hizmet vermeye başladığı 1979 senesinde Afrika'dan aldırttığı Mısırturnası kuşlarının bir kaza sonucu yanlışlıkla doğaya kaçtığı ve sonrasında bu kuşların üreyerek bugün halen Tayvan habitatına zarar veren istilacı bir tür haline gelmesine neden olduğu belirtildi. Ayrıca raporda, tesisin 2014'te genetik bozukluğu olan bir kaplana sahip olduğu ve 2015 senesinde de diğer bir zürafanın ziyaretçiler önünde doğum yaptığı ve dünyaya gelen yavrunun hayatını kaybettiği ifade edildi.

BU İLK DEĞİL

Animal Skies adlı bir dernekte müfettiş Lin Ting-yi ise basın toplantısında söz alarak, son 10 yılda aynı tesiste 8 zürafanın öldüğünü ve bu hayvanların çoğunluğunun 10 yaşından küçük olduğunu aktardı. Lin ayrıca, zürafaların doğal ortamlarında 27 yıla kadar ömürlerinin olduğunu ve burada yaşanan ölümlerin normalin dışında gerçekleşen durumlar olduğuna dikkat çekti. Lin yaptığı açıklamaya ek olarak, Ocak ayında Leofoo Village'de Budingmei isimli 15 yaşındaki bir zürafanın hastalandığını ve bu nedenle öldüğünü de bildirdi. Hayvanseverlerden gelen tepkiler üzerine Tayvan Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise konunun araştırılacağı ve ismi geçen tesise uzmanların gönderileceği kaydedildi. Leofoo Village yönetiminden ise eleştirilere yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı.

(Uğur Rıfat Karlova / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title