Haberler

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Kahramanmaraş'ta konuştu Açıklaması

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Balkanlardan Kafkasya'ya Ortadoğu'dan Afrika'ya kadar bütün mazlum ve mağdur coğrafyaların sesi olan Türkiye, bu yüzyılı Türkiye yüzyılı değil, aslında dünyanın yüzyılı yapacak." dedi.

Kirişci, Andırın ilçesinde seçim irtibat bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların canlarını çok acıttığını belirterek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Kahramanmaraş ve diğer 10 ilin ayağa kaldırılması için çalışmaların sürdüğüne değinen Kirişci, depremin 104 milyar dolar, 2 trilyon lira hasara sebep olduğunu dile getirdi.

Depremzedeler için yapılan çalışmalar hakkında konuşan Kirişci, "Allah'tan başımızda Recep Tayyip Erdoğan ve de Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak AK Parti'nin hükümet ettiği bir dönemdeyiz. Eğer başka bir dönem olmuş olsaydı bütün sıkıntılar, bütün acılar o acının üzerine adeta binerdi." ifadelerini kullandı.

Ülkenin bölünmesi ve tekrardan karanlık günlere dönmesi için çaba sarf edenlerin olduğuna vurgu yapan Kirişci, Andırınlıların buna izin vermeyeceğini söyledi.

Türkiye'nin son yıllarda yapmış olduğu yerli ve milli araçlara değinen Kirişci, şöyle devam etti:

"Yıllarca bu ülke acaba kendi savaş uçağını yapabilir mi? diye aklımızdan geçiremedik. Çünkü hayallerimiz o kadar yükseklerde değildi. Ama AK Parti bütün olmazları olur hale getirdi. Kelime kalmadı, kelime, kelime. Yaptığımız uçaklara, bu yaptığımız İHA'lara SİHA'lara, helikopterlere yaptığımız araçlara, mühimmatlara. Doğru mu? Bunu yaparsa kim yapar? İnşallah 2023, bu seçim sonrası dönemle beraber yeni bir yüzyıla gireceğiz. Bu yüzyıla 'Türkiye Yüzyılı' adını veriyoruz. Balkanlardan Kafkasya'ya Ortadoğu'dan Afrika'ya kadar bütün mazlum ve mağdur coğrafyaların sesi olan Türkiye, bu yüzyılı Türkiye yüzyılı değil, aslında dünyanın yüzyılı yapacak."

Bakan Kirişci, gençlerle maç izledi

Kirişci, programın ardından teşkilat toplantısına katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından "Gençlik Buluşması" programına katılmak üzere Andırın Millet Konağı'na geçen Kirişci, gençlerle Beşiktaş-Galatasaray maçını izledi.

Programın ardından konuşan Kirişci, Türkiye'de her şeyin gençlerin lehine olduğuna dikkati çekti.

Son zamanlarda savunma sanayisi alanında yapılan araçların gençler tarafından üretildiğine işaret eden Kirişci, TEKNOFEST kuşağının gençler olduğunu vurguladı.

Daha sonra TEKNOFEST'te başarı elde eden Andırınlı Alaattin Erdinç Dal'ı cep telefonuyla görüntülü arayan Kirişci, Dal'ı tebrik etti.

Programa, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel ile ilgililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bekir Pakdemirli Türkiye Yüzyılı Kahramanmaraş Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title