Haberler

Kayseri'den kısa kısa

Güncelleme:

"Belediyeler Eğitime Destek Veriyor Projesi" kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesinin uzaktan eğitim için verdiği tabletler, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tableti ellerine ulaşan öğrencilere derslerinde başarılar diledi.

Başkan Büyükılıç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde öğrencilerin eğitimine destek sağlayacak tabletlerin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilerek, bakanlığın belirlediği kriterler doğrultusunda öğrencilere ulaştırılmaya başlandığını belirtti.

Tableti eline ulaşan öğrencilerin mutluluğunu görmenin önemli olduğunu aktaran Başkan Büyükkılıç, her şart ve koşulda devletin desteğini hisseden öğrencilerin de çok çalışarak gösterecekleri üstün başarı ile topluma örnek bireyler olmalarının önem taşıdığını ifade etti.

Büyükkılıç, "Gençlerimizin donanımlı olmasını, eğitimin aksamamasını göz ardı etmeyen bir anlayış ve yaklaşım içerisinde hareket ediyor, Milli Eğitimimizle dayanışma içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz olayı böyle görüyoruz. Mazeret üretmiyoruz, pandemi koşullarında üzerimize ne düşüyorsa onu yerine getirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Talas Anayurt Tramvay Hattı projesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 5,5 kilometrelik Talas Anayurt Tramvay Hattı projesinin 30 Aralık Çarşamba günü ihalesinin yapılacağını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıçı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yaptırılacak 7 kilometrelik Anafartalar-Şehir Hastanesi-YHT Gar Tramvay Hattının temel atma törenin geçen aylarda yapıldığını hatırlattı.

Proje kapsamında 5,5 kilometrelik Talas Anayurt hattının ihalesinin 30 Aralık'ta gerçekleştirilecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Çalışmaların özverili şekilde devam ettiği o hat, Anafartalar, Şehirlerarası Otobüs Terminali, Kayseri Şehir Hastanesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Mobilyakent ve hızlı tren garı istikametine kadar uzanacak ve halkımıza büyük kolaylık sağlayacak. O zamanlarda Talas'ımıza müjdesini vermiştik, 5.5 kilometre uzunluğundaki Talas Anayurt hattının ihalesini de 30 Aralık'ta gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kayseri'de mevcut 35 kilometre olan raylı sistem hattı, Belsin Anafartalar ve Talas Anayurt projelerinin hizmete alınmasıyla birlikte 48 kilometreye ulaşacak. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Kayseri'mizi tramvay ağı ile donatıyor, daha konforlu, daha güvenli ve daha hızlı ulaşımı vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak Talas'ımızdan 5,5 kilometrelik Şehit Furkan Doğan Yurdu'na kadar olan yeni bir hattın ihalesini 30 Aralık'ta yapıyoruz. Şehrimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun."

Başkan Büyükkılıç, Akkışla ilçesine yapılacak projeleri değerlendirdi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Akkışla Kaymakamı Hasan Kurt ve Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan'ı makamında kabul ederek, ilçede hayvancılık yapan vatandaşlar ile gilaburuya yönelik projeler üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akkışla Kaymakamı Hasan Kurt, Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Başkan Büyükkılıç'ı makamında ziyaret ederek, yaylada yaşayan vatandaşlar ile gilaburuya yönelik projeler hakkında dosya sundu.

Tarım veya kırsal ürünleriyle Akkışla'nın kendileri için önemli bir merkez olduğunu aktaran Başkan Büyükkılıç, "Hayvancılıkta da özellikle küçükbaş hayvancılıkta 100 bin civarındaki koyun sayısı bizim için önem arz etmektedir. Tabi ki burada ürünleri yetiştirmek yetmez, o ürünleri değerlendirecek projelere de sahip çıkmak gerekir. O açıdan biz de bu yaklaşım içerisinde paydaş olarak yapılacak projelere gerekli desteği verme yönünde encümenimizden, meclisimizden karar almak suretiyle gerekli destekleri sağlamayı düşünüyoruz. İnşallah proje seyrinde gider ve bölge insanına faydalı olur diye umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Akkışla Kaymakamı Hasan Kurt da yaylalarda hayvancılık yapan vatandaşların şartlarının iyileştirilmesi için hazırlanan projeyi değerlendirdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ise gilaburu işleme ve paketleme tesisinin kurulması için destek talebinde bulundu.

Hacılar ilçesinde fırın yapım çalışmaları tamamlandı

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçe halkının ekmeklerini pişirebilmeleri için farklı mahallelerde yapılan fırınların tamamlandığını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karpuzsekisi, Hürmetçi, Sakarçiftliği mahalleleri ile Çayırkaşı mevkisinde fırın yapım çalışmaları tamamlandı.

Mahalle halkına yapımı tamamlanan fırınların hayırlı olması temennisinde bulunan Özdoğan, "Daha önce de söz verdiğimiz üzere bu mahallelerimize 18 metrekareden oluşan 4 fırının yapımına geçen ay başlamıştık, bu ay içerisinde de tamamlandı. İlçe halkımızın rahat edeceği şekilde dizaynı yapılan fırınlarımızda halkımız kendi hamuruyla yöresel ekmeklerini ve yemeklerini yapabilecek." ifadelerini kullandı.

KAYMEK'ten canlı anlatımlı sanal sergi

Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) tarafından hazırlanan "Medeniyetin Dehası Mimar Sinan" isimli canlı anlatımlı sanal sergi, çarşamba günü sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK, şehrin kültürünün tanıtımı, geleneksel el sanatlarının gelecek kuşaklara aktarılması noktasında çalışma yürütüyor.

Yüz yüze eğitim ve sergi faaliyetlerine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ara verilirken "Evde Kalalım KAYMEK ile Sanat Yapalım" sloganı aralık ayı başından beri Youtube, İnstagram ve Facebook gibi sosyal medya mecralarda el sanatları ve genel kültüre ilişkin eğitici canlı yayınlar yapılıyor.

Mimar Sinan Anma Etkinlikleri kapsamında hazırlanan, Kovid-19 nedeniyle ziyarete sunulamayan "Medeniyetin Dehası Mimar Sinan" isimli sergi ise 30 Aralık Çarşamba günü saat 20.00'de canlı anlatımlı sanal sergi olarak Youtube ve İnstagram platformlarından sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

KAYMEK eğitmenleri tarafından 24 farklı el sanatı branşında 29 eser, "Medeniyetin Dehası Mimar Sinan" isimli sergi için ziyarete hazır hale getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Aralık Talas Haberler

title