Haberler

Taksim'de Zabıtadan Tablet Bilgisayarlı Yılbaşı Denetimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı Tüketici Hakları birimi tarafından yılbaşına saatler kala Taksim İstiklal Caddesi üzerindeki restoran, bar ve lokantalarda tablet bilgisayarlı fiyat denetimi yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı Tüketici Hakları birimi tarafından yılbaşına saatler kala Taksim İstiklal Caddesi üzerindeki restoran, bar ve lokantalarda tablet bilgisayarlı fiyat denetimi yapıldı.

Yılbaşına saatler kala İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı Tüketici Hakları birimi, Taksim İstiklal Caddesi üzerinde bazı restoran, bar ve lokantalarda tablet bilgisayarlı fiyat denetimi yaptı. Ekipler ilk olarak denetim yaptığı Çiçek Pasajı'ndaki mekanlarda fiyat listelerini inceleyerek, işyeri sahiplerinden bilgi aldı. Ekibin denetimlerde önceden bir olumsuzluğu bulunup bulunmayan mekanlar hakkında bilgi almak için kullandığı tablet bilgisayar dikkat çekti. Denetim yapılan restoranlarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmazken, denetimlerin gece boyunca süreceği öğrenildi.

"HERHANGİ BİR SIKINTI GÖRÜNMÜYOR"

Denetimler hakkında açıklamalarda bulunan İBB Zabıta Daire Başkanlığı Tüketici Hakları Komiseri Ali Kızıl, "Buraya yılbaşı öncesinde tüketici haklarını koruma hakkında genel denetimler yapmak üzere geldik. Buradaki restoranlara, barlara ve lokantalara liste kontrolü için geldik. Biliyorsunuz, tüketici kanununda işyerlerinde fiyat listelerinin asılır ve görünür olması gerekiyor. Vatandaşlar geldikleri andan itibaren fiyat listelerini görmek zorundalar. Bu onların en doğal kanuni haklarıdır. Biz de bunları uygulamak amacıyla Çiçek Pasajı'na geldik. Şu ana kadar yaptığımız denetimlerde, vatandaşlarımızın ve esnafımızın çok duyarlı olduğunu gördük. Şu anda herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Fiyat listeleri vatandaşların açık ve net bir şekilde görebileceği şekilde asılıdır, esnafımızda da herhangi bir sıkıntı görmüyorum" dedi.

"TABLET SAYESİNDE İŞYERİ HAKKINDAKİ VERİLERE SAHİP OLUYORUZ"

İBB'nin yaklaşık 1 yıldır tabletli denetime geçtiğini ifade eden Kızıl, "1 yıldır denetimlerimizi tablet bilgisayar üzerinden yaparak, elektronik ortama aktarıyoruz. Verileri belediyemizin bünyesinde kendi ağımızda paylaşıyoruz. Bu bizim açımızdan daha faydalı oldu. Tablet bilgisayar denetiminde 2'nci defa girdiğimiz denetimlere daha önceden o işyerine girmiş isek o işyeri hakkında olumlu, olumsuzlukları bu sistem üzerinden görüyoruz. Bize adres bulmada fayda sağlıyor. O iş yerinde daha önceden yapılan işlemlerle ilgili bilgiler aktarıyor. Bu bizimle çalışma açısından daha kolay oluyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstiklal Caddesi Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title