Haberler

Taekwondo'nun Babası İsmet Iraz, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Taekwondo'nun babası İsmet Iraz, son yolculuğuna uğurlandı

ERCAN ATA-ANKARADHA

Taekvondo'nun duayen isimlerinden İsmet Iraz Karşıyaka mezarlığında son yolculuğa uğurlandı.

Türkiye'ye tekvandoyu getiren isim olan eski Milli takımlar teknik direktörü olarak bu branşa uzun yıllar hizmet eden İsmet Iraz, böbrek ve solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Sporculuk ve antrenörlük hayatını geçirdiği ve ismini taşıyan spor salonu önünde düzenlenen anma töreninin ardından İsmet Iraz, Karşıyaka Cami'sinde kılınan öğle namazının ardından aile mezarlığına defnedildi.

Ankara19 Mayıs Spor Kompleksi içinde bulunan İsmet Iraz Taekwondo Salonu önünde düzenlenen törene, İsmet Iraz eşi Hanife Iraz, kızı Zeynep Iraz, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Eski Bakanlardan Yücel Seçkiner, Ali Şevki Erek, Ünal Erkan, Kadim dostu eski vali Orhan Taşanlar, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Federasyon Başkanları, Milli Takım Antrenörleri, Basın Mensupları ve spor camiasından sevenleri katıldı.

İsmet Iraz'ın kaybından büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Spor Genel Müdürü Mehmet Kaykan, Sadece Tekvando ailesinin değil, Türk sporunun çok önemli bir duayenini ve Türk sporunun bir yapı taşını bugün ahirete uğurladık. Uzun süredir çektiği rahatsızlık sonunda Ahirete, cenabı Allah'ın taktiri gerçekleşti ve hepimizin tadacağı bu anı İsmet Iraz hocamız yaşadı. Hepimiz bu anı yaşayacağız ama geride hocamız gibi hoş seda bırakabilecek miyiz, hepimiz bu anı yaşayacağız da, geride yaptıklarımızla ahirete kadar anılabilecek miyiz Duaları alabilecek miyiz, bu tartışılır. Ülkemizin dışarıya kapalı olduğu 1970'lerde Uzakdoğu'ya gidip Tekvando branşını ayrıntıları ile öğrenip ülkemizin gençlerine öğretti. Tekvando branşını ülkemize kazandırdı. Tekvando branşı Olimpiyatlara katıldığı tarihten bugüne madalya getiriyorsa bunu hocamıza borçluyuz. Spor yöneticilerinin sıkıntısını çeken aileleridir. Eşinden helallik istiyoruz. Elimizden gelen hatırasını yaşatmaktır ve boynumuzun borcudur dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karşıyaka Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title