Haberler

ŞUTSO, Avrupa'dan Umutlu Döndü

Güncelleme:

Avrupa ülkelerine yönelik gezisini tamamlayan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, kente döndü.

Avrupa'daki temaslardan mutlu dönen ŞUTSO Başkanı Ertekin, "Gerçekleştirilen fuar ve teknik gezinin, üyelerimizin ihracat bağlantıları kurabilmesi, yurtdışı firmalarla işbirliği imkânları yakalayabilmesi ve yeni yurtdışı pazarları hakkında fikir sahibi olabilmeleri açısından çok verimli geçtiğine inanıyorum" dedi.

Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, Başkan Yardımcıları Mustafa Taş, Kemal Süt, Yönetim Kurulu Başkanı E. Sabri Ertekin ve Başkan Yardımcısı Halil Akkaya'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 40 kişilik Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Heyeti, 09 – 15 Ekim 2015 tarihleri arasında incelemelerde ve temaslarda bulunmak ardından da fuar ziyareti gerçekleştirmek üzere Avrupa'ya yaptığı programı tamamladı. Gezi dönüşünde bir değerlendirme yapan ŞUTSO Yönetim Kurulu ve Gezi Heyeti Başkanı E. Sabri Ertekin, gezinin oldukça verimli geçtiğini ifade ederek "İlimizin ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmek için Avrupa'nın deneyimlerinden yararlanarak sektörel anlamda işbirliği çalışmaları yapmalıyız" dedi.

HEYETİN İLK DURAK PARİS TİCARET BAŞ MÜŞAVİRLİĞİ

Programın ilk şehri ve Fransa'nın başkenti Paris'e gelen ŞUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri'nden oluşan heyet, ilk olarak Paris Ticaret Baş Müşaviri Müge Varol Ilıcak'ı ziyaret etti.

Meclis Başkanı İbrahim İletmiş'in başkanlığındaki heyeti ağırlayan Paris Ticaret Baş Müşaviri Müge Varol Ilıcak, Paris'in ekonomik göstergeleri, ticari ve sanayi potansiyelleri, ithalat ve ihracat sektörleri hakkında bilgi verdi. Fransa'nın vergi konusunda hassas ve ihracat yapılabilecek zor bir ülke olduğunu vurgulayan Ilıcak "Şanlıurfalı firmaların burada yatırım yapmaları ve işbirliği oluşturmaları konularında üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız" dedi. Meclis Başkanı İbrahim İletmiş de Şanlıurfa'nın tarım ve turizmde büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydederek ekonomik göstergeleri, ticari ve sanayi potansiyelleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Şanlıurfa'nın sanayileşme alanında hızlı gelişmelerin yaşandığını da ifade eden İletmiş, "2 organize sanayi bölgemizde yerler doldu, yatırımcılarımız için yeni organize sanayi bölgeleri kurma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Yaklaşık 1 saat süren ziyaret, hediyeleşme ve toplu fotoğraf çekiminin akabinde sona erdi.

İKİNCİ ZİYARET BRÜKSEL'E

Paris'te gerçekleştirilen programların tamamlanmasının ardından Belçika'nın başkenti Brüksel'e geçen ŞUTSO Heyeti'nin ikinci ziyaret noktası Brüksel Ticaret Baş Müşavirliği oldu. ŞUTSO heyeti, Brüksel Ticaret Baş Müşaviri Bülent Uğur Ecevit'e de bir ziyaret gerçekleştirdi. Heyeti ağırlayan Bülent Uğur Ecevit Brüksel'in ithalat ve ihracat ürünleri, ekonomik politikaları ile ticari ve sanayi potansiyelleri hakkında heyete bilgi verdi. Ziyarette konuşan Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, Şanlıurfa'nın tarım alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Özellikle tarımsal ürünlerin Şanlıurfa'da işlenmesiyle sanayileşme adımlarının atıldığını vurgulayan İbrahim İletmiş "Tarımsal ürün ihracatı çerçevesinde Brüksel'deki şirketler ile işbirliği yapabiliriz" diye konuştu.

Brüksel Ticaret Baş Müşaviri Bülent Uğur Ecevit de "Şanlıurfa ile gerçekleştirilecek işbirliği çalışmalarında Brüksel Ticaret Baş Müşavirliği olarak ne gerekiyor ise yapmaya hazırız" diye konuştu.

ANUGA GIDA VE İÇECEK FUARI

Brüksel temaslarını tamamlayan ŞUTSO Heyeti, Almanya'nın Köln şehrine geçerek programına devam etti. ANUGA Gıda ve İçecek Fuarı ziyareti gerçekleştirmek üzere Köln'e gelen ŞUTSO Heyeti, fuarda fırınlanmış ürünler, tatlılar, pastalar, içecekler, süt ürünleri, dondurma, sağlıklı yiyecekler, hazır yiyecekler, yiyecekleri koruma tekniği, pişirme ekipmanları ile ilgili ulusal ve uluslararası alanda başarıya ulaşmış ürün ve hizmetleri yakından inceleme fırsatı buldu. Bazı meclis üyeleri de yapacakları yatırımlar konusunda işbirliği çalışmaları yaparak üretici firma yetkilileri ile yakın temaslarda bulundu.

SON DURAĞI DÜSSELDORF TİCARET ATAŞELİĞİ OLDU

Köln'de fuar ziyaretini tamamlayan ŞUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri'nden oluşan heyet, Düsseldorf 'a geçerek Ticaret Ataşeliğine bir ziyaret gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ertekin başkanlığındaki heyeti, Düsseldorf Ticaret Ataşesi Mustafa Hilmi Aşkın ağırladı. Düsseldorf'un ekonomik göstergeleri, ticari ve sanayi potansiyelleri, ithalat ve ihracat sektörleri hakkında bilgi veren Mustafa Hilmi Aşkın, "Almanya'da 7 Ticaret Müşavirliği var. Almanya'nın diğer bölgelerinde ve Düsseldorf'ta yatırım planları yapan, işbirliği oluşturmak isteyen firmalara yardımcı olmaya hazırız" dedi. Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ertekin, Şanlıurfa'nın üretim alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydederek, ilimizin ekonomik göstergeleri, ticari ve sanayi potansiyelleri ve 2023 hedefleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Kentin ihracat yapan otomotiv yan sanayi, mobilya, pompa, trafo, veteriner aşı, porselen ve gıda firmaları, hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Tekstil alanında markalaşma çalışmaları olduğunu da ifade eden Başkan Ertekin, "Şanlıurfa, bölgesel teşvik uygulamalarıyla kazandığı ivme sayesinde, sanayileşme yönünde emin adımlarla ilerliyor, dedi.

ERTEKİN: GEZİ OLDUKÇA VERİMLİ GEÇTİ

ŞUTSO Yönetim Kurulu ve Gezi Heyeti Başkanı Sabri Ertekin, gezinin oldukça verimli geçtiğini ifade ederek şu değerlendirmede bulundu: "Gerçekleştirilen fuar ve teknik gezinin, üyelerimizin ihracat bağlantıları kurabilmesi, yurtdışı firmalarla işbirliği imkânları yakalayabilmesi ve yeni yurtdışı pazarları hakkında fikir sahibi olabilmeleri açısından çok verimli geçtiğine inanıyorum. Bu programla gerçekleştirdiğimiz fuar ziyareti ve iş görüşmeleri, Meclis Üyelerimizin yeni yatırımlarına ve ticari bağlantılarına önemli bir zemin teşkil edeceğini düşünüyorum. Her geçen gün ekonomik anlamda gelişen Şanlıurfa'da iş hacminin ve potansiyellerin artırılması için ŞUTSO olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Brüksel Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title