Haberler

Suriye'deki Muhaliflere Bombalı Saldırı

Ahraru'ş Şam Tugayı: "Lider olarak Ebu Cabir, komutan olarak da Tahhan atandı" "Şam, Esed rejiminden ve terör örgütü IŞİD'den temizleninceye kadar Ahraru'ş Şam Tugayı cihada hizmet etmeye devam edecek"

Suriye'de Esed rejimine karşı mücadele eden Ahraru'ş Şam Tugayı, mühendis Haşim eş-Şeyhi Ebu Cabir'in lider, Ebu Salih Tahhan'ın ise komutan olarak atandığını duyurdu.

Tugay tarafından yapılan açıklamada, Ahraru'ş Şam Tugayı Komutanı Hasan Abbud'un İdlib kentinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından yeni lider olarak Haşim eş-Şeyhi Ebu Cabir'in, "askeri komutan" olarak da  Ebu Salih Tahhan'ın atandığı belirtildi.

Açıklamayı internet yoluyla duyuran Şura Konseyi Sözcüsü, "Hak yolunda mücadelemiz devam ediyor, bu olay ülkeyi kurtarmak için daha fazla çalışmak, dış bağlantılı içerideki zorbalarla savaşmaktan başka birşeye sebep olmayacak. Şam, Esed rejiminden ve terör örgütü IŞİD'den temizleninceye kadar Ahraru'ş Şam Tugayı cihada hizmet etmeye devam edecek" dedi.

Adı açıklanmayan sözcü, "Hayatını kaybeden liderlerimiz şehitler kervanına katılmıştır. Şam toprakları, sahabe döneminden bu yana kahramanlar kurban vermeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İdlib'in Ram Hamdan köyünde dün düzenlenen bombalı saldırıda, aralarında Ahraru'ş Şam Tugayı Komutanı Hasan Abbud Ebu Abdullah el- Hamavi ve bazı saha komutanlarının da bulunduğu 45 kişi hayatını kaybetmişti.

Suriye'de savaşan silahlı muhalif grupların en güçlülerinden biri olan Ahraru'ş Şam, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib bölgesini kontrol ediyor. Tugay, sadece silahlı birlikleriyle değil, yardım ve eğitim çalışmalarıyla da ön plana çıkıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Suriye İdlib Şam Politika Güncel Haberler

title