Haberler

Suluova Taşovalılar Derneği Kaz Tiridi Programı

Suluova Taşovalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 6. Kaz Tiridi programı düzenlendi.

Suluova Taşovalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 6. Kaz Tiridi programı düzenlendi.

AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, ilçedeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, Suluova'nın kalkınmasında, gelişmesinde ve büyümesinde en fazla emeği olan topluluklardan birinin Taşovalı vatandaşlar olduğunu belirtti.

Suriye'nin Afrin bölgesine operasyon başlatan Türk Silahlı Kuvvetlerine dua ettiklerini ifade eden İpek, şunları kaydetti:

"Bugün çok önemli bir gün. Güney sınırlarımızda çok uzun süredir oynanan bir oyun bugün çok farklı bir aşamaya geçti. Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini ve bölgesel güç olmasını engellemek isteyen bir kısım küresel oyuncuların kurmuş olduğu tezgahları Türkiye olarak Afrin'de bozmaya başladığımız günün başlangıcıdır. Hiç kimse unutmasın ki, Türkiye büyük ve güçlü bir devlettir. Bu bölgede de Türkiye'nin izni olmadan hiçbir küresel oyuncu adım atamaz ve oyun oynayamaz. Bugün Afrin'de giriştiğimiz faaliyet bunun en önemli adımıdır. Silahlı kuvvetlerimize başarılar diler, Allah'tan ordumuzun muzaffer olmasını diliyorum. Allah ülkemizi, milletimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi korusun. Hep birlikte ordumuza dua edelim."

Suluova Taşovalılar Derneği Başkanı Recep Özgür de 2003 yılında ilçede kurulan derneğin gelenek ve görenekleri yaşatmak, birlik ve beraberliği sağlamak için çalışmalar yaptığını söyledi.

Programda katılımcılara kaz eti, bulgur pilavı ve yufkadan oluşan yöresel kaz tiridi yemeği ikram edildi.

Yemeğin ardından Afrin operasyonuna katılan askerler için dua edildi.

Etkinliğe Kaymakam Vural Karagül, Amasya üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Taşova Belediye Başkanı Bayrak Öztürk, AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, İlçe Başkanı Muhammed Biçer ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Suluova Türkiye Amasya Afrin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title