Haberler

"Spor salonlarında yıllık üyelik tarihe karışıyor"

Güncelleme:

Pandemi sürecinde kapanmalar birçok sektörde olduğu gibi spor salonlarının da gelirlerini ciddi bir şekilde etkiledi.

Pandemi sürecinde kapanmalar birçok sektörde olduğu gibi spor salonlarının da gelirlerini ciddi bir şekilde etkiledi. Bu süreçte üyeler de alamadıkları hizmet için ücret ödemek zorunda kaldı. Bu durum tartışma konusu olurken, kullanıcıların üye olmadan herhangi bir spor salonunda istediği kadar spor yapmasını ve kullandığı süre kadar ödeme yapmasını sağlayan model giderek yaygınlaşmaya başladı. Yeni model ile yaşanabilecek olan mağduriyetlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

McKinsey tarafından yapılan araştırmada 97 milyar dolarlık küresel sağlıklı yaşam endüstrisinin dünyada her yıl yüzde 10'a yakın büyüme gösterdiğini ve 1,5 milyar dolara ulaşan küresel sağlıklı yaşam pazarındaki harcamalara yön verdiğini gösteriyor. Dünya nüfusunun yüzde 40'ı sağlığı yaşamın en önemli unsuru olarak tanımlarken sporu da bunun ön koşulu olarak görüyor. Pandemi etkilerinin en çok hissedildiği dönemlerde kapısına kilit vurulan spor salonları, küresel salgının sağlıklı ve hareketli yaşama ilişkin yarattığı farkındalığın izinden giderek dijital iş modelleriyle yeni kullanıcılar kazanmayı hedefliyor.

KONUMDAN BAĞIMSIZ SPOR YAPILABİLİYOR

Pandemide sokağa çıkma yasakları ve kapanmalarla geçen zorlu süreç spor kulüplerinin gelirlerini sarsarken, üyeliği devam edenler için boşa harcanan bir masraf yarattığını belirten Fitty CEO'su Murat Arslan, "Aylık ya da yıllık üyelik hizmeti alanlar için bu durum hiç de yabancı değil. Kulüplerin sunduğu maliyet avantajının cazibesine kapılarak yıllık ya da aylık üyelik başlatanlar, genellikle istikrar gösteremiyor. Bu durumdan yola çıkarak geliştirdiğimiz, kullanıcıların üyelik sözleşmesi yapmadan, istediği spor salonunda dilediği kadar spor yapmasını sağlayan uygulamamızla Türkiye'de bir ilke imza atarak alışılagelen spor salonu algısını değiştirdik. Kullanıcılarımıza konumdan bağımsız spor yapma kolaylığı sağlıyoruz. Kısa sürede 500'e yakın spor salonuyla anlaşma yaparak 20 binden fazla kullanıcı sayısına ulaştık." ifadelerinde bulundu.

SAĞLIKLI YAŞAM ENDÜSTRİSİNDE YENİ BİR ALAN YARATTI

Pandeminin en sarsıcı etkilerinin yaşandığı 2021 yılında hayata geçirdikleri girişimle büyük bir cesaret örneği sergilediklerini kaydeden Murat Arslan, "1 yılda hızla olgunlaştırdığımız girişimimizle sağlık yaşam endüstrisinde yeni bir alan yarattık. Türkiye'de ezber bozan bir girişim olarak kısa vadede ülke çapındaki tüm spor salonlarını uygulamamıza dahil etmeyi, ardından yurt dışına açılmayı planlıyoruz. Tamer Capital'in girişim geliştirici partner ve yatırımcı olarak hedeflerimize ulaşma noktasında büyük katkıları olacağına inanıyoruz" diye belirtti.

SPOR KULÜPLERİNE PARTNERLİK YAPIYOR, KULLANICILARLA DOSTLUK KURUYOR

Fitty uygulamasıyla spor kulüpleri ve kullanıcılarının beklentilerine cevap verdiklerine değinen Fitty CEO'su Murat Arslan, "Gelir ve giderlerini dengeleyerek pandeminin açığını kapatmayı hedefleyen spor salonlarında trafiği hızlandırırken, yıllık ya da aylık üyelik yaptıran ancak istikrar gösteremediği için yararlanamadığı hizmetin faturasını ödemek zorunda kalan kullanıcılara optimum çözüm sunuyoruz. Kullanıcılara anlaşmalı olduğumuz spor salonlarına üye olmadan spor yaptıkları dakika ya da saat kadar ödeme yapma avantajı getiriyoruz. Üstelik sadece yaşamlarını sürdürdükleri şehirlerde ve bölgelerde değil seyahatleri sırasında da spor yapma imkanına sahip olabiliyorlar. İki taraf arasında kurduğumuz köprüyle, spor kulüplerine partnerlik yaparken, kullanıcılarla da dostluk kuruyoruz" diye belirtti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Arslan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title