Haberler

Sorgun'da 2. Tarım Fuarı Hazırlıkları

Sorgun'da 2. Tarım Fuarı 22-25 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Sorgun'da 2. Tarım Fuarı 22-25 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Sorgun TSO Başkanı Üzeyir Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sorgun Kaymakamlığı ve Belediyenin katkılarıyla eylül ayında ikincisi düzenlenecek fuara katılımın geçen yıldan daha yüksek olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

İlk fuar sonrasında yapılan ankette fuarın, bölgeye katkısı ve ekonomik değeri yönünden faydalı olduğunun saptandığını kaydeden Arslan, "2. Tarım Fuarı'nı bu yıl eylül ayına almamızın nedeni, hasat ürünlerinin bu ayda piyasaya çıkacak olmasıdır. Dolayısıyla fuara katılanlar gıda, hayvancılık, sanayi, makine ve ekipmanları yanında, el sanatları ve yöresel ürünlere ilaveten, hasat ürünlerimizi de görüp tanımış olacaklar." dedi.

Fuarda çiftçilerin yeni ürünleri görme fırsatı bulacağını belirten Arslan, "Bunun yanında amacımız yine Külhüyük köyümüzün nohutunu, Araplı'nın fasulyesini, Gedikhasanlı bölgesinin mercimeği, bulguru ve yarmasını, dağ köylerimizin alıç, kuşburnunu, yine yazı köylerimizin domatesini, salçalarını, konserveliklerini, biberini, sütünü, yoğurdunu, kışlık çanak peynirini, turşusunu ve daha birçok ürününü tanıtıp satışını sağlamaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Sorgun Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title