Haberler

Son günlerde yağan yağmurlar Eber Gölü'nde su seviyesini arttırdı

Güncelleme:

Son günlerde yağan yağmurlar Eber Gölü'nde su seviyesini arttırdıAFYONKARAHİSAR Türkiye'nin en önemli göllerinden birisi olan Eber Gölü, yağışlardan olumlu etkilenirken, kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalan gölde su birikintisinin oluşmaya başlaması Afyonkarahisar'ın Bolvadin...

Son günlerde yağan yağmurlar Eber Gölü'nde su seviyesini arttırdı

AFYONKARAHİSAR Türkiye'nin en önemli göllerinden birisi olan Eber Gölü, yağışlardan olumlu etkilenirken, kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalan gölde su birikintisinin oluşmaya başlaması Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesindeki vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Eber Gölü'nün Bolvadin ilçe sınırları içerisinde kalan kısmında su seviyesi son günlerde yağan yağmurlar ile artmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda bir çok alanda suların çekilmesi ile gölün büyük kısmında gözlenen kuraklık son günlerde yerini su birikintilerine bıraktı. Gölün tekrar eski haline dönmesi için bir dizi proje hayata geçirirken, yağışlar göle adeta can suyu oldu.

Eber'de sevindiren görüntü

Su seviyesinin yükselmesi özellikle gölden kamış ticareti yapan bölgelerin başında gelen Bolvadin ilçesine bağlı Derekarabağ köyü sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Su seviyesinin artmasının ardından İhlas Haber Ajansı muhabirine konuşan köy Muhtarı Mevlüt Günyaz, gölde yıllardır özledikleri manzaranın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Günyaz, "Eber Gölü'nde yağan yağışlardan sonra su seviyesi yükseldi. Eber Gölü Çay, Sultandağı ve Bolvadin ilçelerinin ortasında kaldığı için burayla fazla ilgilenilmiyor. Yetkinin Bolvadin Kaymakamlığına verilerek gölün korunmasını istiyoruz. Biz buranın turizme kazandırılmasını istiyoruz. Bu bölgede tekne turları yapılıp, tur güzergahına alınsın" diye konuştu.

Öte yandan, geçtiğimiz yıllarda İHA kameramanları tarafından dron ile havadan çekilen görüntüler kuraklık tehlikesinin baş gösterdiği gölün içler acısı halini gözler önüne sermişti. O dönem kayık mezarlığını anımsatan görüntüler şimdi yerini sulak alanlara bırakmış durumda.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Eber Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title