Haberler

Son dakika: UNICEF: Lübnan'da 2 çocuktan biri şiddete maruz kalabilir

Güncelleme:

Son dakika haberi: Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), derin ekonomik kriz içindeki Lübnan'da her 2 çocuktan birinin şiddetle maruz kalabileceği uyarısı yaptı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), derin ekonomik kriz içindeki Lübnan'da her 2 çocuktan birinin şiddetle maruz kalabileceği uyarısı yaptı.

UNICEF kendi internet sitesinden, 2019'dan beri her gün derinleşen ekonomik krizin ülkede yaşayan çocuklar üzerindeki etkisi hakkında yeni bir rapor yayınladı.

Raporda, ülkedeki her iki çocuktan birinin, ailelerin zorlaşan geçim durumu nedeniyle, fiziksel, duygusal, cinsel şiddete maruz kalabileceğine değinildi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Çocuklara Yönelik Şiddet Özel Temsilcisi Dr. Necat Maalla'nın ifadelerine yer verilen raporda, " Lübnan'daki kriz milyonlarca çocuğun bugünü ve geleceğini tehdit etmektedir. Onların taciz, zarar ve şiddetten korunmasına her zamankinden daha çok ihtiyaç var. " denildi.

UNICEF'in kısa bir süre önce yaptığı bir saha çalışmasına değinilen raporda, çocuk işçiliğindeki oranın yüzde 53 arttığına dikkat çekildi.

Lübnan'da ikamet eden ve yaşı 15-19 arasındaki her 5 Suriyeli kızdan birisinin de evlendirildiği bilgisine yer verilen raporda, aile için şiddette de bariz bir artışın yaşandığı aktarıldı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, 19 Aralık'ta Lübnan'a gelerek, 2 yıldır ekonomik krizle boğuşan ülkedeki yetkililer, Beyrut Limanı patlamasında ölenlerin yakınları, mülteci kampları ve Lübnan-İsrail sınırında görev yapan BM güçlerini ziyaret etmesi bekleniyor.

Lübnan'daki ekonomik kriz

Lübnan, özellikle 2019'dan bu yana ciddi ekonomik krizle mücadele ediyor.

Merkez Bankasındaki dolar likidite sorunu ve döviz rezervlerinin erimesi, ülkede başka ciddi krizleri de beraberinde getirdi.

Lübnan lirası ABD doları karşısında yüzde 90'a varan değer kaybı yaşadı ve ülkede resmi olmayan verilere göre enflasyon yüzde 700 arttı.

Birleşmiş Milletlerin (BM) 1 Temmuz'da yayımladığı değerlendirme raporunda, Lübnanlıların yarısından fazlasının yoksulluk sınırı altında yaşadığı, yaşam şartlarının 1975-1990 yıllarındaki iç savaş döneminden bile daha kötü olduğu vurgulandı.

BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonuna göre, 2021 yılı itibarıyla Lübnan nüfusunun yüzde 74'ü yoksulluk sıkıntısı çekiyor.

Uluslararası Para Fonunun 2020'ye ait raporuna göre ise Lübnan'da kişi başına düşen yıllık gelir ekonomik kriz nedeniyle 8 bin dolardan 3 bin doların altına düştü.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Lübnan Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title