Haberler

Tunceli'de Polis Helikopteri Düştü: 12 Kişi Şehit Oldu

Güncelleme:

Tunceli'de 1 hakim, 1 astsubay, 7 polis ve 3 personeli taşıyan Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter düştü. Bölgeye ulaşan kurtarma ekipleri, kazada, helikopterdekilerin tamamının şehit olduğunu belirledi.

Tunceli'de 1 hakim, 1 astsubay, 7 polis ve 3 personeli taşıyan helikopteri düştü. Mürettebatın 112'yi arayıp '7 yaralı var' dediği iddiasını Bingöl Valiliği yalanladı. Valiliğe göre telefon 112'ye karakoldan geldi.

Açıklama karmaşasından kısa süre sonra da 2 askeri helikopter kaza alanına indi. Kurtarma ekipleri, helikopterdeki 7'si polis, 2'si hakim ve 3'ü personel olmak üzere 12 kişinin şehit olduğunu belirledi.

11.50'DE TEMAS KESİLDİ

Diyarbakır'dan kalkan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter ile Tunceli'deki görev uçuşu sırasında saat 11.50'da telsiz teması kesildi.

SEÇİM KURULUNDA GÖREVLİ

Tunceli ile Ovacık arasında irtibatı kesilen helikopterde 7'si polis, 2'si hakim ve 3'ü personel olmak üzere 12 kişinin bulundu bildirildi.

ÇAMBULAK MEVKİİNE AFAD EKİP GÖNDERDİ

Diyarbakır'dan kalkan helikopteri aramak için irtibatın kesildiği nokta olan Ovacık'ın Çambulak mevkiine, Diyarbakır'dan bir askeri ekip ile 10 kişilik AFAD ekibi gönderildi.

ARAMA KURTARMA UÇAKLARI SEVK EDİLDİ

Hava Kuvvetleri, bölgede arama kurtarma çalışmaları için Diyarbakır'dan CN235 tipi uçağı yönlendirdi. Havadan İhbar Kontrol (HİK) olarak adlandırılan E-7T Barış Kartalı uçağı da Tunceli'de helikopterden gelecek sinyali tespit etmek için uçtu. Özel donanıma sahip bu uçaklar, çarpma ile devreye giren özel sinyali tespit edebiliyor. Bölgede ayrıca Malatya'dan kalkan 2 Sikorsky S-70 arama kurtarma helikopteri de arama-kurtarma çalışmalarına destek verdi.

KOCATEPE KÖYÜ MUHTARI: BÖLGE DAĞLIK VE SİSLİ

Kocatepe köyü muhtarı Abidin Keskin Tunceli'deki helikopter kazasıyla ilgili açıklama yaptı. NTV yayınında konuşan Muhtar Abidin Keskin, "Helikopter köyün üstünden geçti. İki helikopter geçti. Hava şu anda yağışlı ve sis var. Bölge dağlık. Ambulanslar şu anda köyden geçerek bölgeye ulaşmaya çalışıyor. Bölgede kar da var."

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Olayla ilgili Valilikten yapılan açıklamada ise, helikopterin hava şartlarından dolayı düştüğünün tahmin edildiği söylendi.

Tunceli Valiliği'nin açıklaması şöyle:

"18 Nisan 2017 günü saat 11.40 sıralarında Pülümür ilçemizden havalanan Skorsky tipi Polis Helikopterinden kalkışından yaklaşık (10) dakika sonra sinyal alımı kesilmiştir. Söz konusu Helikopterde (7) Polis Memuru (1) hakim, (1) Astsubay ve (3) mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmekte olup, bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilmiş olup gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Tunceli'deki helikopter kazasıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Tunceli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title