Haberler
Güncelleme:

Son Dakika! Marketlerin raf fiyatını belirlemede kartel oluşturan 13 markaya 878 milyon TL ceza kesildi

Son dakika! 5 zincir market ve bir tedarikçi hakkında toplamda yaklaşık 2.7 milyar TL idari para cezasının verildiği soruşturmanın devamı niteliğinde yürütülen soruşturma tamamlandı. Rekabet Kurulu, zincir marketlerin ardından tedarikçi 13 markaya 878 milyon TL ceza verdi. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (80)

Ahmet Kaya:

Bunlara asıl cezayı bilinçli tüketici vermeli.Örneğin 1 ay kola tüketilmesin bakayım Coca cola nasıl geri adım atıyor.Ama ne yazık ki bizde bizde böyle bir kültür hiç bir zaman olmadı.Herşeyi devletten bekleyen bir toplumuz.

244
49
yanıtYanıtla
Haydar:

Eti ürünleri ile ülker ürünleri fiyatı aynı neye dayanarak etiye ceza kesilmiş anlamadım.

122
55
yanıtYanıtla
ismail bey :

Pasifik te ülker zaten.

yanıt1
yanıt1
HALİS ER:

gerizekalısın anlamazsın, bir de etiyi ve ülkeri de savun olsun bitsin

yanıt1
yanıt2
Ahmet Kaya:

Listeye bakarsan orada Pasifik Tüketim ve Unmaş'ı göreceksin.Bu firmalar Ülker ürünlerini dağıtan Murat Ülker'e ait Yıldız Holding'e aittir.Yani Ülker de cezalandırmıştır.

yanıt2
yanıt2
Al Timberland:

Anlamayacak bir şey yok. Torpili olana ceza yok. Bunlar serbest piyasaya müdehale zaten. Ekonomi yönetiminin başarısızlığı marketlere kesiliyor.

yanıt17
yanıt8
Bekir ÖZDEMİR :

Kardeş zaten aynı olduğu için ceza yediler. Yani fiyatı birlikte arttırıp rekabet etmiyorlar kafa kafaya verip milleti kazıklıyorlar diye.

yanıt14
yanıt5
Ahmet Kaya:

Pasifik Tüketim ve Unmaş Ülker'e ait firmalar.Bunlar Ülker ürünlerinin tedarikçileri.Bunlara da ceza verilmiş.

yanıt11
yanıt0
Osman Karapinar:

Bu para cezaları caydırıcı olmaz ancak kardan zarar ederler faaliyetlerini de en az 3 at durduracaksin ki adamlar nasıl düşürüyorlar madem hapis cezası verilemiyor daha kapsamlı ceza verilmeli bunlar insan olamaz milletin kanından beslenen asalak türleri bunlar ıslah da olmaz

159
7
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Haksız yere kul hakkı yiyen tedarikçiler, market sahipleri öldüğünüzde kabir azabınız en korkunçlarından olsun inşallah.

146
19
yanıtYanıtla
yahya kezer:

Şimdi bu zammı bu şirketler nasıl çıkarır? Cevap basit. Millet öder. Bu sanki çözüm. Ve acı olan bunu herkes biliyor. Ama tabii taviz veremeyiz. Çünkü serbest ekonomi. Acaba başka bir çözümü neden denemiyorlar? Her durumda yanan vatandaş. Göstermelik çözüm. Yazık...

110
42
yanıtYanıtla
Mustafa Mekin:

yorumlara bakıyorumda herkes aynı fikirde, çözüm ceza kesmek değil fiyatları düzenlemek, bunu habere yorum yazan vatandaşlarımız hem fikir olarak biliyorda, cezayı kestirenler bilmiyormu acaba, yada bunun çare olmadığını bilmiyorlar mı.

92
10
yanıtYanıtla
mehmet:

bu ceza paraları bize yani bizden alınan halka verilecekmi? yada bize yol su olarak dönecekmi? yoksa siyasilere koruma ordusu veya makam aracı kirasına gidecekse bizene?

64
13
yanıtYanıtla
Bekir ÖZDEMİR :

Ceza çözüm değil.1-2 ay faaliyetini durdurup piyasasını sallayacaksın ki adam olsunlar. Kafa kafaya verip milleti kazıklamasınlar.

69
6
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

Halkımızı bu fırsatçılara ezdirmeyeceğiz halk olarak yanındayız cumhurbaşkanım

32
38
yanıtYanıtla
Narter Nart:

mal ve hizmetlerde fiyat sabitlemesi yapmadan asgari ücreti de 10000TL' ye çıkarmadan seçime gitmeyin. Hüsranınız olur. Azıcık da zengin bu ülkeye fedekarlık yapsın...Biraz da zenginden dolar üzerinden vergi alın. be canlarım.

54
5
yanıtYanıtla
Kamil Taşçılar:

!!!! SONUÇ !!!!! yine aynı

52
3
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Yandas araci komisyoncular ortadan kalkarsa sorunun buyugu çözülür

43
11
yanıtYanıtla
Blackened:

Öyle bir komisyoncu grubu kavramını ilk defa senden duydum. Kim onlar mesela?

yanıt2
yanıt2
Hikmet Aslan:

Ceza versen ne devletin cebine giriyor o aldığın parayla kompatatif marketlerde ucuza ürün sat anlarım ama bize yine dönecek zam yapacaklar bizden çıkaracaklar parayı

45
9
yanıtYanıtla
Ahmet Kaya:

Bu sorunun çözümü idari para cezası değil.Kapatma veya hapis cezsıdır.Devlet ceza kesiyor onlarda ürünlerine zam yaparak bunu vatandaştan tahsil ediyor.Nasıl olsa zam yapmalarının önünde engel yok.Bunun adı ceza mı oluyor.

53
1
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

Bu mu yani coca Cola, cips ,bisküvi firmaları.Bunlar mi suçlu?Temel gıdalar normal o zaman et,süt yumurta ve urunleri sebze meyve.Türk lirası devaule olmuş 2.5 kat değer kaybetmiş bunun hesabını kim verecek?

51
2
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bunlar ürünleri senelerdir hepsi tekel oluşturmuş aynı fiyattan satıyor yenimi uyandılar yoksa aralarında başka bir şeymi oldu senelerdir şikayet ettiğim halde kimse ilgilenmiyordu bu konuyla

51
0
yanıtYanıtla
Scott Eastwood:

Dikkat ettinizmi kac tanesi Amerikan firmasi ve yabanci belkide bu bir Turk ekonomisine karsi hamle

30
20
yanıtYanıtla
Cevap :

Halkın yararına olan bir durum göremiyorum. Zam yapan markalar acısını yine müşterilerinden yani bizlerden çıkarıcak.

45
3
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

TÜRKİYE'DE SERBEST PİYASA EKONOMİSİ VAR DEYİP ZAMA DEVAM EDERLER O YÜZDEN MALİYET GİRDİLERİNİ HESAP EDİP FİYATLAR DEVLET TARAFINDAN BELİRLENECEK YASAL DÜZENLEMENİN YAPILMASI ŞART

41
7
yanıtYanıtla
sercan sümer:

turgut özal başımıza bela etti serbest piyasa ekonomisini

yanıt6
yanıt3
rap düelloları:

Şimdi linç edersiniz ama yine şeriat diyorum... Şeriate göre bir ürünün kar payı ancak yüzde yirmi olabilir. Bir ürünü 100 liraya mal ediyorsan ancak 120 liraya satabilirsin.

29
17
yanıtYanıtla
Great Work:

%20 kâr etmiyor yalniz bu firmalarin hic biri. %3-10 ortalama

yanıt3
yanıt7
Turgay Söyler:

onlar cezayı biliyorlardı dün gördüm etiketler değişmeye başlamıştı sanki cezayı onlarmı ödüyor yine vatandaşın sırtına yüklüyorlar

45
1
yanıtYanıtla
Ahmet Kaya:

Biz vatandaş olarak bu cezalardan sonra bu markaların nasıl zam yaptığını görüp çözüm olmadığını bas bas bağırıyoruz ama ilgili kurumlar aynı yöntemlere devam ederek vatandaşın kazıklanmasına göz yummaya devam ediyorlar.

43
2
yanıtYanıtla
slim shady:

Biriside çokoprens teki fındık oranının neden düşürüldüğünü açıklasın. Millete ne yediriyorlar belli değil!

42
1
yanıtYanıtla
Ahmet Kaya:

Bu sorunun çözümü için iki basit yöntem var.Devlet para cezasının yanında hapis veya faaliyet durdurmalı,vatandaşta bu firmaları boykot etmeli.Bu kadar basit.Bunlar uygulansın bakayım sorun nasıl kısa zamanda çözülür görelim.

31
11
yanıtYanıtla
Ahmet Kaya:

Devlet artık idari para cezası vermeyi bırakmalı.Bunun çözüm olmadığını herkes biliyor.İdari para cezası vatandaşa zam olarak geri dönüyor.Örnek Coca colaya ceza kesildi firma da ürünlerine 3 ile 5 TL aralığında zam yaptı.

39
1
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Çok az olmuş yazılan cezalar, bu rakamın en az 10 katı olmalıydı ki bunlar biraz kendine çeki düzen versin ..

36
3
yanıtYanıtla
Ahmet kocabıçak:

şekercilere yağcılara ceza yokmu

32
6
yanıtYanıtla
Sait Balkan:

Ülker ne oldula...onu unuttunuz mu ? Adamalar resmen uçtu

33
3
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

Şanslı bir dönemde dünyada ekonomi kriz var cumhurbaşkanımız halkını enflasyona ezdirmiyor eğerki başka bir dönemde başka bir cumhurbaşkanı ile yönetilseydik zamanındaki gibi kasa fırlatırdık

7
25
yanıtYanıtla
Mutlu Sutcu:

Siz cezayı yazın halk ceremesini etiketlerde çeksin. Ceza çözüm değil. tekelci devlet kontrollü fiyat politikası Lazım. Fabrika çıkışı denetim şart. Tarım kredi koop. Fiyatlarının denetlenmesi şart.

28
4
yanıtYanıtla
Demir Acer :

listede yandas aracilari goremedim yav

22
8
yanıtYanıtla
özgür yorulmaz:

878 milyonu kimler yiyecek acaba? acısının gene halktan çıkacağı kesin

26
4
yanıtYanıtla
Rafflesia:

Bu markalar az bile daha başka markalar da var aynı şeyi yapan.. Ya biz bi zincir markete gittik kasiyer diyor ki haftada 2 defa etiket değiştiyoruyz bu ne demek yaaa

24
4
yanıtYanıtla
Kemal Tekinay:

benzin istasyonlari ne yapsin? her aksam indirim/bindirim haftada 2 iyi, mal geliyor, fiat degisiyor, akaryakit istasyonu ne yapsin? bu gun aldigin yarin degisiyor...CEZALAR CAYDIRICI OLMALI ruhsatini iptal et 1.derecede akrabasinin acmasini engelle,

yanıt2
yanıt0
Davut YALANCI:

Çözüm bu mu? O firmaların ürünlerini marketten millet alıyor. Onlar, vatandaşı soyuyor. Devlet onlardan o parayı alıyor. Ve onlar zararını çıkartmak için daha çok vatandaşı soyuyor. Vatandaş dışında herkes kazanıyor. Vatandaşa dönecek bir uygulama yapılsın.

25
3
yanıtYanıtla
Ahmet Kaya:

Devlet bu işi beceremiyor.Gelin vatandaş olarak asıl cezayı biz keselim.Herkes elinden geldikçe çeşitli platformları ,sosyal medyayı kullanarak bu markalara boykot başlatalım.Çünkü başka çaresi kalmadı.Olan biz tüketicilere oluyor.

24
3
yanıtYanıtla
Mustafa Mekin:

ceza yazmayın zamları geri aldırın

24
2
yanıtYanıtla
by nokta :

Ayrıca İhracat yasağı uygulayın vergi prim indirimini personel ve sigorta desteğini kaldırın milletin yanında olmayanın yanında olmayın Almanyada darbe yapmaya calışanların maaşlarına kadar iptal ettiler. Cezalar caydırıcı olmassa

24
1
yanıtYanıtla
Kamil Buyrat:

Yarin bunlarda kapılarını kapatır

13
11
yanıtYanıtla
Hakan:

Elektrik, doğalgaz ve mazota zam yapanlara da ceza verin.

23
1
yanıtYanıtla
Great Work:

20 yildir kartel yapmiyorlardi da simdi mi yaptilar? Ekonomik durumdaki kötülüğü, özel şirketlerin sırtına yükleyerek cozemezsiniz. Piyasaya devlet mudahalesinin iyi bir sey oldugunu dusunenler ekonomi bilmiyor.

19
5
yanıtYanıtla
Ahmet Kaya:

Bu firmalar ciroları yüksek aynı zamanda piyasada tekel konumundalar.Verilen cezayı anında etiketlerine yansıtıp vatandaştan tahsil ediyorlar.Yani bu şekilde bir ceza firmaya değil aslında vatandaşa kesiliyor.Daha katı yaptırımlar olmalı.

20
4
yanıtYanıtla
oguz:

iyi güzelde vatandaşı soyan kartel cezayı kesen devlet biz halk olarak bu işin neresindeyiz

23
0
yanıtYanıtla
Kemal Tekinay:

ezilen somurulen tarafindayiz. devlette 1 akilli yokmu? misal bu isi yapanin tesisi/fabrikasi 2 seneligine kapatilir/lisansi ticareti engellenir, 1 derece akrabasina satis devir yasaklanir, bak birdaha yapan oluyormu? bu cezalarda ne dolaplar donuyor bilinmez, yorumlarda iki biskuvi fabrikasi ikiside ayni fiat birine ceza var digerine neden yok sormus vatandas?

yanıt9
yanıt1
Ahmet Kaya:

Eminim şu anda bu firmalar kıs kıs gülüyordur.Yaparım her ürünüme 50-100 kuruş zam 3 günde bu cezayı çıkarır sonrasında da daha fazla kar eder keyfime bakarım.Devletede döner ''siz ceza yazmaya devam edin,çokta umurumdaydı,beni zengin ediyorsunuz''.derler.

23
0
yanıtYanıtla
Cengiz Ugur:

Ceza kestin coca cola 2.5 30 tele oldu şimdi ceza kime kesilmiş oluyor

12
9
yanıtYanıtla
Bilirkişi:

Para cezasıyla olmazki . Parayı ödeyip devam ediyor. Bütün suçlara park cezası gibi ceza kesiyorsunuz bu yüzden suçlar önlenemiyor. Başka önleyici bir ceza şekliniz yok mudur ?

19
1
yanıtYanıtla
Ahmet Kaya:

Devlet artık idari para cezası vermeyi bırakmalı.Bunun çözüm olmadığını herkes biliyor.İdari para cezası vatandaşa zam olarak geri dönüyor.Örnek Coca colaya ceza kesildi firma da ürünlerine 3 ile 5 TL aralığında zam yaptı.Bu mu ceza?

20
0
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

Hepsi tedraik zincirinin pazar liderleri tamam güzel de nerede kardeşim bim a101 migros carrfeour şok biz bunları görmek istiyoruz bir daha yapsınlar bir daha keseceksin belini bükeceksin tekrar yaparsa ticaret yasağı koy bakalım çoğalabiliyorlar mı devlet olarak çok hatamız var çok

17
2
yanıtYanıtla
Google Hesap:

Yok mu bi siyasetci ülke yasalarını komple değiştirecek..misal kira asgari ücretin 100 20 sini gecmeyecek..yüm memur siyasetci millet vekili esnaf mal varlıkları kayıt altına alınacak...fazla parayı nerden buldunu soracak..ispatlayamadığı anda el konacak...o zaman milletin üzerinden inanılmaz bir vergi yükü kalakar

17
2
yanıtYanıtla
Kemal Tekinay:

o zaman niye ugrassin vekiller? ne avantaji olur bu isin? devlet tesvik ediyor kayit disi neyin varsa l gel vergi mergi yok diyor, mafya doldu heryer, mafya hesaplasmalarini duymadinizmi?

yanıt9
yanıt1
Orcun Yazicioglu:

ülker ile torkuya dokunmazlar tabi :D

16
2
yanıtYanıtla
Emir Taşkın:

ALLAH Aşkına biri çıksın Devlete söylesin biz sesimizi duyuramıyoruz ''CEZA KESMEK ÇÖZÜM DEGİL'' Cezaları halk ödüyor zincir markatler fiyatları dahada şişiriyor ezildikçe ezildik yeter artık

18
0
yanıtYanıtla
1 2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title