Haberler

Son dakika haberleri... Seda Nur Şen'in otelde ölü bulunmasına ilişkin davada sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Güncelleme:

Edinilen son dakika haberine göre Maltepe'de 24 yaşındaki Seda Nur Şen'in otel odasında ölü bulunmasına ilişkin tutuklanan sanığa "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Maltepe'de 24 yaşındaki Seda Nur Şen'in otel odasında ölü bulunmasına ilişkin tutuklanan sanığa "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanık Serdar Yazıcı ve taraf avukatları katıldı.

Şikayetlerinin devam ettiğini belirten müşteki avukatı, sanık Serdar Yazıcı'nın cezalandırılmasını istedi.

Mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Adli Tıp Kurumundan gelen raporda maktul Sedanur Şen'in kanında uyuşturucu maddeye rastlandığını ve maktulün uzun süredir uyuşturucu tedavisi gördüğünü, sanık Serdar Yazıcı'nın uyuşturucu madde ticareti yaptığını, sanığın Sedanur Şen'in ölümüne ilişkin bilinçli taksirle hareket ettiğini gösterir yeterli bir illiyet bağı kurulamadığını kaydetti.

Mütalaada, sanık Serdar Yazıcı'nın "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 10 yıldan az olmamak şeklinde hapis cezasıyla cezalandırılması istenirken, "bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan beraat etmesi talep edildi.

Mütalaaya karşı ve son sözü sorulan sanık, uyuşturucu ticareti yapmadığını belirterek beraatini istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı, üzerine atılı olan "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, "bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan ise sanığın beraatine hükmetti.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığın yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, olay günü bir otelde ölüm olayı ihbarıyla kolluk güçlerinin olay yerine geçtiği, burada bulunan otel görevlisi T.Y'nin alınan ifadesinde 40 numaralı dairede sanık Serdar Yazıcı ile Seda Nur Şen'in konakladığını, sanığın uyandığında Şen'in hareketsiz olarak yattığını bildirdiği kaydedilmişti.

Suça konu adreste uyuşturucu içmek için iki adet cam düzenek, şişe içerisinde muhtemel uyuşturucu olduğu düşünülen sıvı madde bulunduğu belirtilen iddianamede, sanığın alınan ifadesinde bir buçuk hafta önce Seda Nur Şen ile tanıştıklarını, olay günü söz konusu otele geldiklerini, birlikte uyuşturucu madde kullandıklarını, gece uyuyakaldığını, sabah otel çalışanlarının temizlik için odaya geldiklerinde uyandırmaya çalıştığı Şen'in hayatını kaybettiğini anladığını söylediği aktarılmıştı.

İddianamede, sanık Serdar Yazıcı'nın "uyuşturucu madde kullanmak ve ticaretini yapmak" suçundan kaydının olduğu, Adli Tıp Kurumundan gelen kan numunesi üzerinde yapılan incelemede sanığın kanında metamfetamin ve amfetamin maddelerinin tespit edildiği, otopsi raporuna göre Seda Nur Şen'in ölümünün de uyuşturucu ve uyarıcı madde sonucu meydana geldiğinin belirlendiği belirtilmişti.

Seda Nur Şen'in annesi Sevinç Şen'in alınan ifadesine de yer verilen iddianamede, bir yıl önce kızının madde bağımlısı olduğunu öğrendiğini, bir hastanede tedavi gördüğünü, kızının karın bölgesine tedavi için çip takıldığını, uyuşturucu madde alması halinde ayağının şiştiğini, sanığı tanımadığını, kızı ile aynı odada kalan ve uyuşturucu madde kullanan sanıktan şikayetçi olduğunu söylediği anlatılmıştı.

İddianamede, tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde sanığın, Seda Nur Şen ile beraber gittiği Taksim'de uyuşturucu madde satın aldığını ifadesinde söylediği, uyuşturucu maddeyi söz konusu otele getirdiği, burada Şen'e uyuşturucu maddeyi kullanması için verdiği, sanığın daha önce de aynı suçlara ilişkin kaydının bulunduğu vurgulanmıştı.

İddianamede bu kapsamda sanık Serdar Yazıcı'nın "bilinçli taksirle ölüme neden olmaktan" 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapisle, "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan da 10 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Serdar Yazıcı Maltepe Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title