Haberler

Son dakika haberleri | KÖPRÜDEN DÜŞEREK ÖLEN KADININ ÖLÜMÜNDE İHMAL VE DELİLLERİN KARARTILDIĞI İDDİASI

Güncelleme:

Son dakika gündem haberi... TUNCELİ'nin Ovacık ilçesi Munzur Gözeleri'nde ahşap köprünün korkuluğunun kırılması sonucu Munzur Çayı'na düşen Ayşen Gür'ün (53) yaşamını yitirdiği olayda eşi Erdal Gür, delillerin karartıldığını öne sürerek, sorumlular hakkında 'ihmal, olası kasıtla öldürme ve bilinçli taksirle ölüme...

TUNCELİ'nin Ovacık ilçesi Munzur Gözeleri'nde ahşap köprünün korkuluğunun kırılması sonucu Munzur Çayı'na düşen Ayşen Gür'ün (53) yaşamını yitirdiği olayda eşi Erdal Gür, delillerin karartıldığını öne sürerek, sorumlular hakkında 'ihmal, olası kasıtla öldürme ve bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten' suç duyurusunda bulundu.

Olay, 23 Nisan'da Ovacık ilçesine bağlı Munzur Gözeleri'nde meydana geldi. Ayşen Gür (53), kızının doğum gününde yöre halkının kutsal kabul ettiği Munzur Gözeleri'ne gelerek mum yaktı ve dua etti. Daha sonra çocuklarıyla birlikte fotoğraf çekmek için köprüye çıktı. Gür, yaslandığı korkulukların bağlantı noktasının sökülmesiyle birlikte 1,5 metre yükseklikten düştü. Başını taşa vuran Gür, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

EŞİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Ayşen Gür'ün düştüğü yerin güçlendirildiği, ortasındaki bir noktada ise ahşapların söküldüğü öne sürüldü. Olaydan sonra köprüde onarım yapıldığını ve eşinin düştüğü yerin kapatılarak başka bir yerin açıldığını ve bu durumdan dolayı delillerin karartıldığını iddia eden Ayşen Gür'ün eşi Erdal Gür, Ovacık Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi;

"Olay yeri taş merdivenlerden inerek ulaşılabilecek bir yerken restorasyon sonrasında merdivenler kapatıldığından sedyenin yukarı düz zemine çıkarılması zaman kaybına sebep olmuş ve bu durum ilk yardımın gecikmesine, müteveffanın hastaneye geç ulaşmasına sebep olmuştur. Olayın meydana geldiği köprüde bulunan korkulukların boyunun yeterli yükseklikte bulunmaması ile ahşap korkuluğun yörenin mevsim şartlarına uygun olmaması ve ahşap korkulukların birbirlerine geçirmeli şekilde, tutkalla birbirine bağlanmış olması mevsim ve hava şartlarına göre ahşabın şişmesi veya açılmasından kaynaklı olarak korkuluklar yeterince sağlam olmadığından korkulukların koruyucu özelliği bulunmamakta, bu sebeple de böyle bir olay meydana gelmiştir. Olay gününde çekilen fotoğraflardan da görüleceği üzere alt ve üstte bulunan tahta korkuluklar arasında süs amaçlı gevşek bırakılan halat haricinde bir malzeme kullanılmamıştır. Olay gününden sonra köprü üzerinde bulunan ahşap korkuluklar değiştirilmiştir. Bu durum delillerin karartılmasına neden olmuştur. Bu sebeple öncelikli olarak Munzur Gözeleri Projesini çizen mimar-mühendis ve restorasyon projesinin altında imzası olan kurum yetkililerinden, sonrasında ise bu projeyi yapmak için ihaleyi alan firma yetkililerinden ve ayrıca savcılık makamınca yapılacak soruşturma sırasında tespit edilecek diğer sorumlulardan şikayetçiyim."

'SANKİ ORADA DÜŞMÜŞ GİBİ BİR İMAJ VAR'

Elinde olay yeri fotoğraflarıyla köprüye gelen CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Gür'ün düştüğü yerin ahşapla kapatılarak başka bir bölge açıldığını ve sanki oradan düşmüş gibi bir imaj verildiğini iddia ederek, "Daha önceden de geldik, tüm korkuluklar sökülmüş durumda, iplerle güvenlik alınmış. Bu köprünün yeni hali, bu da köprünün girişi. Burada düşmüş Ayşen Hanım. Daha sonra düştüğü yer ahşapla kapatılarak başka bir bölge açılmış. Sanki orada düşmüş gibi bir imaj var. Daha önceki köprümüz bu şekildeydi gördüğünüz gibi demir korkuluklar vardı. Yüksekliği de 1 metre 20 santim civarında insanlar eğilse bile düşemezlerdi. Bunu söktüler yerine böyle bir ucube yaptılar. 50 santimlik yükseklikte ahşap koydularö diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Munzur Çayı 23 Nisan Tunceli Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title