Haberler

Son dakika haberleri: 'Kobani' davasında 108 sanığın yargılanmasına başlandı (3)

Güncelleme:

Son dakika haber... DURUŞMA GERGİN BAŞLADIMahkeme Başkanı Bahtiyar Çolak, kimlik tespiti yaptığı sırada, sanık avukatlarının bulunduğu bölümden bir kısım avukatın salona alınmadığı, bu avukatların alınması yönündeki talepler iletildi.

DURUŞMA GERGİN BAŞLADI

Mahkeme Başkanı Bahtiyar Çolak, kimlik tespiti yaptığı sırada, sanık avukatlarının bulunduğu bölümden bir kısım avukatın salona alınmadığı, bu avukatların alınması yönündeki talepler iletildi. Mahkeme Başkanı Çolak, güvenlik ve Covid-19 tedbirleri kapsamında salonun kapasitesi dışında kimsenin salona alınamayacağını, başka bir duruşma salonuna kurulan sistem sayesinde duruşmayı her isteyenin takip edeceğini bildirdi. Bazı avukatlar ise salonda gereğinden fazla güvenlik görevlisi bulunduğunu, bu kişilerin çıkartılıp avukatların alınmasını talep etti. Mahkemenin bunun kabul etmemesi sonrası avukatlar ile Mahkeme Başkanı Çolak arasında tartışma yaşandı. Kimlik tespiti için sırası gelen sanıklar da avukatlarının salona alınmaması nedeniyle hiçbir soruya cevap vermeyeceklerini söyledi. Çolak ile bazı sanıklar arasında yaşanan diyaloglar tutanağa geçildi. Kimlik tespiti devam ederken, sanık avukatları da duruşma salonunu terk etti. Kimlik tespitini tamamlayan mahkeme, sanıklara yönelttiği sorulara cevap verilmemesini tutanak altına aldı.

AVUKATLAR YİNE SALONU TERK ETTİ

Daha sonra avukatların tamamı salona girdi. Sanık Selahattin Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, müvekkilinin usül ve reddi hakim talebi ile ilgili söz istediğini belirtti. Ardından, sanıklar Figen Yüksekdağ ile Sebahat Tuncel'in de avukatları da aynı taleplerde bulundu. Talepleri reddeden heyet, iddianamenin okunmasına geçti. Sanık avukatları ile izleyici sıralarında bulunan HDP'li milletvekilleri, masalara vurarak ve alkışlayarak mahkemenin kararını protesto etti. Yaklaşık 15 dakika bu şekilde, okunan iddianamenin duyulmasını engelleyen avukatlar daha sonra topluca salondan çıktı.

REDDİ HAKİM TALEPLERİ İÇİN SÜRE VERİLDİ

Mahkeme, iddianamenin özetinin okunmasının ardından, avukatların alkışla ve masalara vurarak salonu terk etmelerini tutanaklara geçirdi. Mahkeme ayrıca bazı sanık avukatlarının UYAP üzerinden verdikleri dilekçede reddi hakim talebinde bulunduklarını bildirdi. Ardından da Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Sebahat Tuncel'e reddi hakim talepleri konusunda söz verildi. Sanıklar, saatin geç olması nedeniyle talepleri sunmak için süre istedi.

Bu arada duruşmaya SEGBİS ile katılan Demirtaş ve Yüksekdağ, ses sisteminden kaynaklı, gün boyu duruşmada yapılan konuşmaları duymadıklarını, bunu dile getirmek için gösterdikleri çabanın da sonuç vermediğini iddia etti. Mahkeme, Demirtaş, Yüksekdağ ve Tuncel'e reddi hakim taleplerini yazılı vermek üzere süre verilmesine, bazı sanık avukatlarının UYAP üzerinden verdikleri reddi hakim taleplerinin reddine karar vererek, duruşmayı 3 Mayıs tarihine erteledi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sebahat Tuncel Koronavirüs Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title