Haberler

Son dakika haberleri | FETÖ'nün MASAK yapılanması davasında karar

Güncelleme:

Son dakika haber: FETÖ'nün Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) yapılanmasına ilişkin çoğu meslekten ihraç gelir uzmanı olan 8 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

FETÖ'nün Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) yapılanmasına ilişkin çoğu meslekten ihraç gelir uzmanı olan 8 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme itirafçı olan sanıklardan 4'üne 1 yıl 6 ay ile 3 yıl 6 ay arasında ceza verirken, 3 sanık beraat etti, 1 sanığın ise dosyası ayrıldı. Verilen cezalarda hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına 8 sanık ile avukatları katıldı. Mahkeme, sanıkların savcılığın mütalaasına karşı savunmalarını sordu. Soruşturma aşamasında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için itirafçı olan sanıklarından Bilal Civci, "Etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyorum. Tüm bildiklerimi anlattım" dedi. Bilal Civci daha önceki savunmalarında örgütle ilgili bilgiler vermiş 2010 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına hazırlandığı sırada sınav sorularının kendilerine verildiğini ve soruların sınavda çıktığını söylemişti. 2011'in Şubat ayında gelir uzman yardımcısı olarak atandığını söyleyen Civci, sınavı kazanıp göreve başlayan 20 kişiden 15'inin de soruların dağıtıldığı yerdeki kişiler olduğunu söylemişti.

Sanık Cihat Yıldırım ise daha önce örgüt üyeliği suçundan başka bir mahkemece cezalandırıldığını belirterek, beraatını talep etti. Diğer sanıklar da beraat talebinde bulundu.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Sanık savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için itirafçı olan sanıklar, Abdulkerim Karaca'ya 'silahlı terör örgütü üyeliği', suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün, Abdulkerim İleri ve İbrahim Özkan'a aynı suçtan 1 yıl 6 ay 22 gün ceza verdi. Sanık Bilal Civci'ye ise 'silahlı terör örgütü üyeliği' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından toplam 3 yıl 6 ay 15 gün ceza verildi. Sanıklardan Mustafa Toktaş, Nimet Bilgin ile daha önce örgüt üyeliğinden ceza alan sanık Cihat Yıldırım'ın beraatına karar veren mahkeme, sanık Abdullah İsak'ın dosyasını ayırdı.

Ceza verilen tüm sanıklar yönünden hükmün açıklanması geri bırakıldı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mali Suçları Araştırma Kurulu Ankara Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title