Haberler

Son dakika haberleri: Arap Birliği Ukrayna krizi için bakanlar düzeyinde komite kurma kararı aldı

Güncelleme:

Son dakika haberleri: Arap Birliği, Rusya-Ukrayna krizini takip etmek üzere bakanlar düzeyinde bir komite kurulmasını kararlaştırdı.

Arap Birliği, Rusya- Ukrayna krizini takip etmek üzere bakanlar düzeyinde bir komite kurulmasını kararlaştırdı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Mısır'ın başkenti Kahire'de dışişleri bakanları düzeyindeki 157'nci olağan zirvenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Ebu Gayt, zirvede Rusya-Ukrayna savaşının masaya yatırıldığını ve gelişmelerin takip edilmesine yönelik bakanlar düzeyinde bir irtibat komitesinin kurulacağını aktardı.

Komitenin Cezayir, Sudan, Irak, Mısır, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BEA) ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) bulunan Arap üye ülkelerden oluşacağını ifade eden Ebu Gayt, komitenin Rusya-Ukrayna krizine siyasi bir çözüm bulunması için taraflarla iletişime geçmesinin hedeflendiğini söyledi.

Suriye'nin Arap Birliğine dönmesi ikili görüşmelerle şekillenecek

Basın toplantısında Suriye konusuna da değinen Ebu Gayt, Suriye'nin Arap Birliğine yeniden dönmesi konusunun zirvede görüşülmediğini ifade etti.

Suriye'nin birliğe yeniden dönmesine yönelik henüz bir karar alınmadığını kaydeden Ebu Gayt, "Bu konu (Suriye'nin Arap Birliğine dönmesi), Arap ülkelerin kendi arasında yapacağı ikili görüşmelere göre gelişecek. Üyeliğin iade edilmesi yönünde bir karar alınırsa, uygulanacaktır." dedi.

Suriye'deki Beşşar Esad rejiminin barışçıl gösterilere askeri güçle müdahale etmesinin ardından Kasım 2011'de Suriye'nin Arap Birliğindeki üyeliği dondurulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ukrayna Rusya Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title