Haberler

Tedavi edilip denize salınan caretta caretta 7 ay sonra ölü bulundu

Güncelleme:

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde geçen yıl ateşli silahla yaralanmış halde bulunan ve tedavisinin ardından 7 ay önce denize salınan caretta caretta, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde ölü bulundu.

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde geçen yıl ateşli silahla yaralanmış halde bulunan ve tedavisinin ardından 7 ay önce denize salınan caretta caretta, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde ölü bulundu.

Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinin (DEKAMER) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 12 Nisan 2021'de Güzelbahçe'de bulunarak merkeze getirilen yaralı deniz kaplumbağasının sol ön yüzgeç ve kafatasında ateşli silah kaynaklı ?65 saçma tespit edildiği hatırlatıldı.

"Leyla" adı verilen kaplumbağanın tedavisinin ardından 27 Eylül 2021'de uydu takip cihazı takılarak denize bırakıldığı ve 7 aydır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı projesi kapsamında izlendiği belirtilen açıklamada, hayvandan son sinyalin 12 Nisan'da Sömbeki Adası'ndan alındığı aktarıldı.

Kaplumbağanın Kuşadası'nda ?Milli Parklar ekiplerince ölü olarak bulunduğu, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) tarafından DEKAMER ekibine teslim edildiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Merkezimiz veteriner hekimlerinin gerçekleştirdiği nekropsi sonucunda ön üyede misina ve ağdan kaynaklanan kesiler tespit edilmiş, ölüm nedeni ise boğulma olarak belirlenmiştir. ?Tam 1 yıl sonra, beslenme alanına doğru ilerlerken ikinci kez yaralanarak yaşamını yitiren Leyla'nın hikayesi, denizlerdeki insan kaynaklı tehditlerin boyutunu yansıtırken yaban hayvanlarının hayatta kalma oranlarının ne kadar düşük olduğu hakkında bize önemli ipuçları veriyor."

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title